46

Нова мода при луксозните апартаменти тръгна от Пловдив и Асеновград

Придобивката оскъпява имота точно както и паркомястото, обясняват брокери.

Нова мода има сред любителите на луксозни имоти у нас – задължително да върви с изба. Подземното помещение надува с 20 000 лв. цената на жилището, пише „Телеграф“.

Тази тенденция идва основно от Пловдив и Асеновград, коментираха брокери. Избата не е просто обикновена стая под апартамента, а място, подходящо за съхранение на вино и храна. Разликата с обикновените мазета в панелките е по-голямата площ и функционалност на избата, изтъкнаха още агенти.

 Определено наличието на изба към имота го оскъпява точно както и паркомястото. Разликата е, че в повечето случаи мястото за колата се плаща отделно, а подземното помещение е вътре в общата цена на имота.

Оферти

Сред топофертите е апартамент в Асеновград за 91 000 евро от 82 квадрата. Има четири отделни стаи - хол, дневна с кухня, коридор, две спални, две тераси, баня и тоалетна. Към него има изба и паркинг, където свободно може да оставите автомобила си.

За сравнение, 100 квадрата тристаен в Пловдив може да се купи за 80 000 евро. Въпреки че е по-голям и се намира в Пловдив, цената му е по-ниска, защото няма допълнителни екстри като изба.

Тристайните апартаменти с избено помещение вървят над 120 000 евро в Пловдив. Сред предложенията е жилище в новопостроена кооперация за 124 000 евро с две спални, всекидневна с кухненски бокс, две бани, тераси, антре и подземно помещение.

Объркване

Имаме запитвания от клиенти, които купуват ново жилище и искат да си ползват мазето към него, разказаха юристи.

Впоследствие се оказва, че техните съседи, които живеят отпреди това в блока, ползват тяхното мазе, а това, което им се полага, стои празно. Причината е, че едното се намира на уж по-удобно място от другото, допълниха юристите.

Според тях всеки апартамент разполага с мазе и неговата големина е съобразно големината на апартамента.

Няма как на практика 3-стаен апартамент да притежава малко мазе и обратното - 1-стаен да е с голямо. При това положение следва да достигнете до архитектурния проект на блока, за да разберете кое мазе върви с апартамента ви, коментираха експерти.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
10 коментара
какво става!!!!

какво става!!!!

09.05.2023 | 08:30

Тази фасада на пловдивския затвор л и е .откъде накъде и лепите етикет луксозна .Кое ле луксозното 2 Скучно тъпо соц общежитие д не е епроектирана от строителен техник и неправоспособен маркшайдер?

Отговори
9 0
Майната от Бруклин

Майната от Бруклин

11.05.2023 | 02:14

Аааа не с лошо. Маркшайдерство идва от името на Марк Шайдер. Това е човекът дето е измислил как като почнеш да копаеш тунел от двете страни на планината да се срещнете точно на същото място. И това преди да има компютри

Отговори
3 1
Западняк

Западняк

08.05.2023 | 23:52

Избата не е никаква нова мода, а необходимост. На Марица и свърши музата и се чуди какви глупости да пише.

Отговори
30 0
Изба

Изба

08.05.2023 | 23:31

Не помня някога без изба или подобно помещение да се е продавал апартамент, даже и на избата в нотариалния акт се описват съседите, значи пак преоткриваме топлата вода

Отговори
31 0
Арх

Арх

08.05.2023 | 22:50

А, новата мода е, да получиш дневна, отсрещната стена на която да е кухня, така домакинята да има избор, да гледа любимия си сериал или тенджерата, да не загори. Иначе избата или мазето би трябвало да са задължителни, макар, че законът вече разрешава вместо тях, да получите килер. Дали за мазето или избата ще доплатите 20000, зависи от вас, то е малко като с аржентинските череши за 300 лева килограма.

Отговори
24 0
Майната от Бруклин

Майната от Бруклин

11.05.2023 | 02:27

Колега прав си ама то става една обърквация не ти е работа. Брокерите като кажат изба им се присънва винарска изба не мазе с железни врати и пълно с буркани. Иначе по времето на соца всяка панелка си вървеше с мазе някои даже и с таванска стая. Няма лошо. Щото тука в нашето село Бруклин даже и в голямото село Манхатън такива неща няма. Не че хората затварят буркани ама друго си е. Хеле пък да си направиш в таванската стая механа. Priceless!!!!

Отговори
2 0
Майната от Бруклин

Майната от Бруклин

11.05.2023 | 02:31

Селяните от Ню Джърси имат големи гаражи и там покрай колите си имат фризери и други там работи да заместят стелажите с буркани. Ама в града сграда със складово помещение си е супер лукс. Та ето стигаме ги Хамериканците

Отговори
2 0
Ще му се на чииииифута

Ще му се на чииииифута

08.05.2023 | 22:07

Златанов Ти ли си бе гьонсурат чиииифутски

Отговори
3 7
Бивш брокер

Бивш брокер

08.05.2023 | 21:56

Да е нова,да е нова.Колко да е нова?

Отговори
16 1
Рекламата платена ко не прай

Рекламата платена ко не прай

08.05.2023 | 21:43

Айде Бя Нова мода Тва и у Лос Ангелис гу няма Бя А за Дубай и Бевърли Хилс Магарково хич Нали

Отговори
10 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?