Следвайте ни

Нова измама! Шарлатани преотдават жилища под наем на двойни цени

viber icon

Брутални измамници върлуват из София, Пловдив и други големи градове из страната. Новата измама хвърли в ужас хазяи и наемодатели, оплакаха се потърпевши. Вместо традиционните брокерски схеми, въртелите този път са направени от частни лица, изживяващи се като агенти на недвижими имоти без регистрации по надлежния ред, пише lupa.bg.

Оказва се, че било честа практика от измамниците да наемат жилища, при това от луксозния клас, а след това да ги преотдават на други лица, обикновено нищо неподозиращи чужденци, на по-висока от обявената от хазяите сума, без наемодателят изобщо да е известен. Така те прибират печалбата и депозита при изнасяне. 

В редакцията ни се получи и конкретен сигнал за млада напудрена дама на име Лия Цуцова, която въртяла въпросната схема с таксиметров шофьор. Ето какво пишат потърпевшите: "Договорът се подписва от нея, но разговорът се води от него. Следва молба депозитът да се плати по-късно, уточнява се дата и следва тотално покриване. Добре,че задържах двата договора при мен до плащането на депозита. Обаждане така и не последва и като наближи датата на плащане на следващия наем отидохме и сменихме патрона. Заварихме нищо неподозиращи хора,които твърдяха,че са платили наема и режийните на въпросния". 

В друга схема големи фирми за ремонти преобразуват двустайни в два отделни апартамента, но с гипсокартонени стени, които след това отдават на цената на редовни жилища. Кутийките са абсолютно незаконни, нотариални актове не съществуват, а собствениците по правило живеят в чужбина и дори не разбират за преустройствата. В същото време фирмите работят с брокери, които задължително отдават при комисион от цели 75 на сто, вместо стандартните 50% от цената на наема от двете страни.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Да се знае и помни

Да се знае и помни

07.10.2020 | 13:38

Има такъв народ!

Отговори
5 0
321

321

07.10.2020 | 12:56

И ако ги задължат с новата адресна регистрация и хазяите не крият наем, нямаше да се стига до тук.

Отговори
12 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?