Следвайте ни

Наръчник помага да изберем свестен брокер

НСНИ ориентира купувачите в сложния пазар на имоти

viber icon

Излезе наръчникът "Как да изберем агенция за недвижими имоти и брокер?", разработен от Национално сдружение недвижими имоти (НСНИ).

Сделките с недвижими имоти обикновено се случват веднъж в живота и засягат бъдещето на повече от едно поколение. Затова изборът на компания, която да представлява потребителите в този сложен процес, е отговорна и важна задача.

Тук идва на помощ новоиздаденият Наръчник

Изданието предлага практически съвети, методи и критерии, които помагат на потребителите да се ориентират и направят информиран избор сред многобройните компании на пазара. Наръчникът е предназначен за физически лица и фирми, изправени пред необходимостта от покупка, продажба, отдаване или наемане на недвижим имот. Наред с насоките за избор на агенция и брокер експертите изтъкват кои са задължителните атрибути на договорите за представителство, какви са предимствата на ексклузивните договори, кои са важните въпроси, които да зададем на брокерите. Изданието съдържа и секция,

посветена на най-често срещаните нелоялни практики

в бранша и как да разпознаем прибягващите до тях компании.

„Покупката или продажбата на недвижим имот е събитие, което обикновено се случва веднъж в живота. Финансовият интерес е значителен и решенията често касаят бъдещето на повече от едно поколение. Затова трябва да се подхожда отговорно, разумно и информирано, да се отделя необходимото време за проучване и избор на агенцията, която ще ни представлява в този толкова важен и сложен процес“, заяви Добромир Ганев, председател на управителния съвет на НСНИ.

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?