3906

На пазара на жилища у нас: Каква е голямата промяна

Нараства делът на купувачите, които предпочитат завършени апартаменти

 

Около 20% от жилищата в новите сгради се продават „на зелено“, разказаха брокери на имоти. Нараства делът на купувачите, които предпочитат завършени апартаменти, пише Труд. 

Преди години ситуацията на пазара беше различна и за около 80% от апартаментите в сградите в строеж се намираха нови собственици още преди Акт 16.

Сега купувачите предпочитат да видят готовия апартамент, не смятат, че са притиснати от времето и трябва бързо да сключат сделка. Затова предпочитат да направят няколко огледа на завършени жилища, за да преценят кое е най-подходящо за тях.

Купувачите вече не се интересуват само от квадратни метри. Те държат на качествено строителство и използването на добри материали. Освен това гледат не само жилището, а и заобикалящата го среда, какви удобства има около него, какви ще бъдат съседите им. Защото всичко това е от значение за условията, в които ще живеят.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
Инвеститор

Инвеститор

06.03.2024 | 08:01

Който купил,купил.Влезем ли в еврозоната,останалите остават в децката.

Отговори
2 0
Брокер

Брокер

06.03.2024 | 07:33

Пазарът на жилища е замръзнал. Хиляди построени апартаменти стоят непродадени заради нереалните цени. След влизането ни в Еврозоната от януари 25 години Брюксел ще разпоредил вдигане на лихвите по кредитите и депозитите и тогава сделките съвсем ще спихнат. Отделно завалиите закупи жилища с цел да печелят ще мъчат бързо да се отърват от тях с огромен дъмпинг на цената, което ще доведе до още по-голям срив.

Отговори
5 0
РЕАЛИСТ

РЕАЛИСТ

06.03.2024 | 06:31

На полето и кварталите в покрайнините какви удобства има да избираш

Отговори
3 0
Какъв пазар

Какъв пазар

05.03.2024 | 23:31

Балона яко ще гърми ще се спукат надутите цени на жилищата. Цените ще паднат на реалната им стойност. Не вярвайте на брокери и на строители! Реалните стойности на жилищата са много много по-ниски от предлаганите.

Отговори
10 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?