2374
Следвайте ни

Моят дом е моята крепост, а вече и офис

viber icon

Все повече хора предпочитат да работят вкъщи, където е по-спокойно. Пандемията около COVID-19 също ни принуди да си останем у дома. Ето как бързо и лесно да организираме офис пространство в жилището - с необходимия комфорт.

Домашният офис е удобно работно пространство и в него трябва да има бюро, на което да поставите компютъра си. Но също така и място за принадлежностите, документи и папки, дисковете. Този кът трябва да е в стила на дома ви и да ви създава комфорт.

Добре е да бъде дискретен, но в същото време функционален. Според дизайнерите най-удачно е да направите своето работно място до прозореца - така ще ви е светло, а и гледката навън ще е хубава и ще работите с удоволствие. 

И така - изграждането на съвременен офис у дома изисква: добре осветена зона, удобно бюро, шкафове за съхранение на документи, подвижен плот за клавиатурата, поставка за монитора. 

Къде е най-подходящо да го направите?

Дневната или трапезарията лесно могат да се превърнат в офис. Например - голямата маса за хранене може да се използва за разговори с клиенти. Както при хола, и тук е необходимо да се изкарат нещата, с които няма проблем да се разделите. Сложете допълнителни плаващи лавици, декоративни кутии, органайзери, магнитна дъска, и други, в които да приберете доста неща. Необходим е много майсторлък и вкус. Ако кухнята ви е малка, направете плаващи лавици на свободните стени, допълнителни чекмеджета в шкафовете, кутии на колелца, органайзер. Има и пластмасови шкафове с много чекмеджета, които чудесно ще се впишат в интериора.

Ако имате остъклена тераса, спокойно я превърнете в домашен офис. Поставете бюро, стол и използвайте светлината отвън, за да работите. Освен това помещението е по-удобно за отопление. Малка печка би ви спестила доста от сметките за ток. Да не говорим за комфорта, докато работите далеч от шума и суетата. А през лятото точно тук може да се наслаждавате на прохладата, извън задушния дом.

Още интересни теми четете в луксозното рекламно издание Марица Есен

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

У нас всяка такава мярка е опасна за подчинения.

У нас всяка такава мярка е опасна за подчинения.

05.10.2021 | 18:17

Добре познавам българския чорбаджия - няма свястен. Всички са недоволни и алчни иди оти. Не на 100 - на хиляда % съм убеден, че каквото и да направиш от дома - оценката ще е само една - недостатъчно си работил и си лежал цял ден. Няма да има ден свободен! Ще иска още и още. Това е начин хем да ти орежат заплатата, хем да те накарат да се чувстваш без вина виновен. Ако имам избор, НИКОГА не бих работил от дома. Те не ти плащат когато си в офиса, пък от дома ще има сметки без край колко да НЕ ТИ ПЛАТЯТ. На български чорбаджия - доверие нула!

Отговори
1 0
на тръстиката няма компове

на тръстиката няма компове

05.10.2021 | 16:09

Смешковци, кой работи от дома, да, всички сме тулупи, АйТи специалисти!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?