46

Модерното екостроителство "влиза" в Есенния панаир

Идеите за енергийна ефективност, екологична устойчивост, естетика и функционалност оформят предстоящата експозиция

Лидери в строителството на икономични и хармонични куполни къщи идват в Пловдив, за да докажат, че днес е модно да се строи с естествени материали. Най-новите тенденции и иновации в тази посока ще бъдат показани по време на Международния технически панаир в Пловдив. 77-ото издание на мащабния индустриален форум ще се проведе от 14 до 17 септември в Панаирното градче. Екостроителството е един от ключовите му акценти.

Идеите за екологична устойчивост, енергийна ефективност, естетика и функционалност оформят предстоящата експозиция. Ето как. Много компании, специализирани в това направление, ще представят широка гама от продукти и решения за жилищно строителство с високи екологични и енергийни стандарти. Някои от тях са лидери в изграждането на икономични и хармонични куполни къщи. Други са профилирани в производството на строителни материали за топлоизолация и звукоизолация от природни суровини.

Участват и фирми, които предлагат глинени и варовити мазилки, подходящи за покрития на дървени повърхности и стени. Ще бъдат представени интересни модели на нискоенергийни къщи от дърво и изцяло естествени материали. В изложението участват също компании, които произвеждат сламени модули за строителство, предлагат конопобетон, конопена вата за изолация, както и решения за стабилни фундаменти според почвата.

Припомняме, че с използването на естествени ресурси и чисти технологии строителната индустрия допринася за намаляването на въглеродния отпечатък и опазването на околната среда. Екологичните строителни решения подобряват качеството на живот и комфорта на хората, които обитават такива иновативни домове.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Щуротии в кутии

Щуротии в кутии

09.08.2023 | 15:40

В нета е качено преди 15 години

Отговори
1 0
Изтръпнах!

Изтръпнах!

09.08.2023 | 14:58

От заглавието заключих, че панаирджията на панаира, още НЕ встъпил в собственост и ВЕЧЕ ще строи. Но друго се оказа. Приятно ще е да се види.

Отговори
1 1

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?