4232

Маргрет Сукияс: Все повече се търсят 3-стайни маломерни апартаменти

„Не очакваме сериозни сътресения на пазара на имоти. По-скоро прогнозата ни е, че цените на новото строителство ще запазят нивата си. Отчитаме нарастване на интереса към среден и висок клас жилища, понеже клиентите все повече търсят качеството и комфорта.“

Това заяви пред „Марица“ Маргрет Сукияс, член на борда на директорите на строително-инвестиционната компания „Ви Ем Инвест“. Тя завършва Търговската гимназия в Бургас, след което заминава да учи в Coventry University, където придобива бакалавърска степен по бизнес и маркетинг. Въпреки че завършва на Острова, казва, че никога не е искала да остава там. Затова се връща в България и става част от екипа на Община Бургас. Отговаря за европейските проекти и политики.  Споделя, че опитът, който е получила в Общината, е безценен. След 5 години напуска родния Бургас и започва като търговец и мениджър бизнес в компанията "Уолтопия". Именно тази работа й помага много сега в строителната компания, която ръководи днес. 

Маргрет Сукияс

Как стига до строителния бизнес

Преди ковид пандемията Маргрет заедно със съпруга й изграждат няколко сгради в Бургас. После насочват интереса си към столицата. Първите им клиенти са техни познати, с  времето от уста на уста им се доверяват над 400 семейства. „Знаем, че за повечето хора купуването на жилище е покупката на живота им, и те много се интересуват и проучват всички детайли. Динамичните времена, в които живеем, изискват изключителна гъвкавост във всяко отношение - ето защо сградите ни са с нискоенергийно потребление и минимален отпечатък върху околната среда. Дори залагаме на изграждане на ВЕИ централна система за минимизиране на експлоатационните разходи на общите части. При нас няма индексация на цените ​- т.е. без значение дали ще се вдигне цената на строителните материали, цената на апартамента остава същата от началото до края на строежа“, казва Маргрет и споделя, че ковид пандемията не е оказала негативно влияние върху строителството. Дори напротив, тогава хората са започнали да купуват още повече, а най-търсените към онзи момент са били приземните етажи, с двор градина към тях. Сега на пазара на имоти пък все повече се търсят 3-стайни маломерни апартаменти.

Днес Маргрет успешно съчетава бизнеса и семейството

- има две деца. Свободното време прекарва със семейството, обича да пътува. Споделя, че вкъщи тя е човекът, който сменя крушите, и че мъжката работа не й е чужда, тъй като обича да придобива постоянно нови знания и компетенции. За нея няма мъжка и женска работа, а всекидневни предизвикателства, с които се справя. „Мечтая си за къща, не много голяма, но с просторен двор. Преди години със съпруга ми обмисляхме на старини да живеем в Италия, но има доста време дотогава. Докато дойде този момент, сме се фокусира​ли върху най-големия ни проект - затворен комплекс от три сгради. Нарекохме го „Мизия, Тракия и Македония“, споделя дамата. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?