Следвайте ни

Малек Насер вдига 90-метров билдинг в столичния кв. "Дружба"

viber icon

В началото на 2019 г. предприемачът от сирийски произход д-р Малек Насер влезе в треската за небостъргачи, която завладя столичани. След „Kaпитaл Фopт” с неговите 126 мeтpa виcoчинa, нa софийcкия бyл. „Цapигpaдcкo шoce”, пловдивчанинът е вдъхновен да вдигне 90-метров билдинг точно на бул. „Копенхаген” в столичния ж.к. „Дружба 2”, на кръстовището на бул. „Копенхаген“ и локалата от бул. „Цариградско шосе”. Негов съдружник в проекта е фирма „Герт груп”, която строи в Пловдив комплексите „Панорама парк”.

„Зоната в кв. „Дружба 2” е определена за високо строителство. Закупили сме терен от 6 дка, в момента разработваме ПУП-а и техническия проект. Борим се за високо строителство - над 90 метра. Ако не успеем да защитим тези параметри, ще отидем на варианта до 50 метра, което също оправдава нашите очаквания и надежди”, каза за „Марица” предприемачът. Плановете са сградата да има три подземни нива с паркинги. Помислено е и за пешеходния достъп до сградите - той ще става през вход в ниското тяло към кръстовището на локала на бул. „Цариградско шосе“ и бул. „Копенхаген“. И тъй като част от имота попада над сервитута на магистралния топлопровод, е възможно именно там да се реализира благоустроена и озеленена част за широко ползване.


Малек Насер обясни, че софийският имотен пазар е по-различен от пловдивския. Докато под тепетата се строят предимно жилища, в столицата съотношението апартаменти/офиси в една сграда е 50:50. Билдингът на бул. „Копенхаген” ще следва подобна схема, но що се отнася до строителството, се залага на последните тенденции като качество и клас на материалите. С всички екстри на модерния дом: от луксозните асансьори до умните уреди и видеонаблюдение.

Строи 214 жилища във Варна

През април д-р Насер стартира поредния си атрактивен проект - този път в морската столица Варна. В терен от 10 дка на бул. „Възраждане” той започна да строи жилищен комплекс от 3 сгради.

Проектът е на RT consult, арх. Радо Тодоров, а инвестицията е на компанията на Насер - „Евробилд М1”. „При общо РЗП 30 000 кв. м планираме 214 жилища и още толкова паркоместа”, обясни плановете си инвеститорът

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?