Следвайте ни

Магнитни бури ни удрят през юни

viber icon

Магнитни бури ни изпиват силите преди отпуските. След затишието в края на май те се появяват отново през юни. Според изчисленията на физиците най-мощните магнитни бури се очакват на 16 юни. Дните около тази дата също са рискови.

Леко колебание в магнитосферата ще има утре, показва картата на геомагнитната обстановка. Това обаче няма да се отрази сериозно на здравословното ни състояние. От 20 май се активизира и друго необичайно явление, което учените наричат слънчевия вятър "Стиви". Очевидци го определят като лилава дъга, която пресича небето. Явлението е наблюдавано в Канада, а изследователи твърдят, че оказва силно влияние върху магнитното поле, пише Телеграф.

Когато "Стиви" е във вихъра си, можем да усетим главоболие и безсъние. Според учените неразположенията, свързани с лилавата дъга, могат да продължат цял месец. Магнитните бури не се усещат от всички хора. Според учените над 10 на сто от населението на света е чувствително към тях. В рисковите групи са онези, чиято имунна система е отслабена и хората, които са подложени често на стрес.

По време на силни смущения те страдат от депресия, умора, високо кръвно. най-застрашени са хора с хронични заболявания. те трябва да следят състоянията на магнитосферата и да се отдадат на пълна почивка, когато бурите са най-силни.

Докторите съветват тогава да се въздържаме от алкохол, мастни, пикантни и солени храни. Не бива да се пие силно кафе и силен чай, както и да се упражнява тежка физическа дейност.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?