Следвайте ни

Лидерът PIMK Build: „Южен” е добра локация за живеене

Компанията позиционира в района два от последните си проекти

viber icon

Осем високи сгради оформят лицето на най-новия проект на лидера в строителството - PIMK Build. Само на метри от "Кауфланд" в квартал „Южен” те ще предлагат 238 нови жилища, построени според най-новите стандарти в жилищния сегмент, коментира за „Марица”  Здравко Тинков от екипа, част от холдинга на PIMK.

Разположен е в центъра на район „Южен“, в съседство с редица обществени сгради - детски градини, училища, болници и хипермаркети. В близост се намират основни пътни артерии с удобен достъп до градския транспорт. Плановете са комплексът да бъде построен на три етапа, като първият включва изграждането на Сгради 1, 2 и 3, които са съответно на 11, 13 и 15 етаж. В партера са разположени 8 търговски обекта, а на останалите етажи - общо 238 апартамента. Осигурени са подземни и надземни паркоместа, уточняват от компанията - инвеститор. Поредният ни проект отново носи запазената марка на инвеститора - лукс на достъпни цени. Също като Nord Building - първия ни висок обект, сега и сградите в „Южен” са съобразени с високото строителство,  обясни за „Марица” Здравко Тинков. Проектът предвижда модерни жилища - едностайни,  двустайни, тристайни и четиристайни, плюс търговски площи и подземен паркинг, разпределени в 8 сгради на площ от 21 декара. Инвеститорът има специален подход и към облагородяването на района около жилищата - предвидени са зелени площи, равномерно разпределени така, че да се постигне благоприятна среда за обитаване.

Разпределенията са функционални и удобни. Апартаментите са максимално осветени и просторни, като е постигнат минимален процент общи части.

Още една добра локация в „Южен” със 100% паркиране - това е другият проект на компанията, наречен „Южен 3“. Той е в непосредствена близост с вече строящия се обект на PIMK Build, от югоизточната страна на кръстовището между бул. „Александър Стамболийски” и ул. „Димитър Талев”. Двата проекта са изготвени в композиционна цялост, като „Южен 3” включва 2 структури от по 6 сгради на сключено застрояване и 2 свободно стоящи сгради, с общо подземно ниво.

“Пловдив има нужда от жилища от ново поколение - с модерна архитектура. Затова тук залагаме на изчистени фасади. За терасите са използвани два вида материал - стъкло и метал, перфорираните решетки скриват външните климатични тела. За повече осветеност са заложени френски прозорци", обяснява Здравко Тинков.

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

УМЕН

УМЕН

16.09.2021 | 23:20

Браво на Пимк продължавайте в същия дух не слушайте зависливите хора какво говорят всички проекти досега са добри има още много парцели в Пловдив на което може да строите красиви сгради.....

Отговори
1 0
САНДОКАН

САНДОКАН

08.09.2021 | 17:21

Както казва кмета времето на оазисите свърши

Отговори
5 0
Арх

Арх

08.09.2021 | 14:54

Строи се, все едно сме в Китай. Половин България се обезлюдява, а тук ще се задушим от навалицата.

Отговори
15 1
Бай Тошо

Бай Тошо

08.09.2021 | 13:08

Беше добра локация за живеене, виее му е..хте мамата с пловдивските "демократи", дето ви издават разрешителни за строежи!

Отговори
23 1
Кючук Парижанка

Кючук Парижанка

08.09.2021 | 21:22

Алчни люде. Осем щели да строят, високи! Простаци! До онзи ден три. Ще ни развалят въздуха мизерниците мръсни. Толкова ни е хубаво и проветриво. Щели да озеленят. Пръдльовци!

Отговори
2 1
...

...

08.09.2021 | 12:36

Любезно построено от ПрезастойСтрой

Отговори
14 1
Ама разбира се

Ама разбира се

08.09.2021 | 12:10

Особено за Богутевци и Чернооченци. А иначе - това е най-ужасния квартал в света. Проверено и доказано.

Отговори
12 7
Баджо

Баджо

08.09.2021 | 11:57

Продължават ли да копаят тия незаконно пясък от Марица за комплексите им дето ги сторят?

Отговори
20 1
Маджо

Маджо

08.09.2021 | 17:37

Продължават, и не само от Марица. И други незаконни неща вършат ама държавата ни е такава, никой не може да ги пипне, защото ги пазят от горе кметовете.

Отговори
7 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?