49

Лъсна луксът в пентхауса на изчезналата Ружа Игнатова СНИМКИ

Процес за пране на пари в Германия извади на показ историята около придобиването на луксозния пентхаус с плувен басейн на търсената за измама за 4 милиарда евро д-р Ружа Игнатова, съобщава ВВС.

Разкритията за луксозния имот в квартал Кенсингтън в Лондон излизат покрай немска адвокатска фирма. 

Процесът показва как изчезналата криптокралица /пусна несъществуващата криптовалута OneCoin/ използва британска адвокатска компания да движи делата й, докато тя е в неизвестност вече 5-та година.

Припомняме, че през 2016 д-р Игнатова хвана самолета от София за Атина и оттогава е в неизвестност. Жилището й в Лондон струва 13,5 милиона паунда.

Луксозното жилище от 700 квадрата е в кооперацията Abbots House. Бившият портиер Джеймс разказва, че д-р Игнатова се е движила винаги с българските си бодигардове и се е връщала с по 20 торби със скъпи покупки на Прада, Джими Чу и Калвин Клайн. За да й помогне да ги внесе Джеймс е влизал няколко пъти в апартамента на Ружа.

„Тя държеше картина на Анди Уорхол в гардеробната си! Това бе един от портретите на Елизабет Тейлър. Друг Уорхол – червен Ленин бе над камината.

Снимки от Найт Франк

Отстрани бе окачен принт на Майкъл Мьобиус „Кралицата на балончетата от дъвка”, разказва Джеймс, който преди да стане полицай и портиер мечтаел да следва изкуство. 

В кухнята на огромния апартамент има чиния, на която е изобразена българската криптоизмамница. Близките й казват, че тя я е ненавиждала, но понеже е подарък от бизнес партньор, не можела да не я окачи на стената. 

В жилището е имало принт на "Кралицата на балончетата за дъвка" на Мьобиус

Според Джеймс само произведенията на изкуството в пентхауса на Ружа са за половин милион паунда.

На 17 септември в Германия тръгна процеса срещу адвоката Мартин Брайденбах. Той е обвинен, че е опитал да осъществи трансфер за 20 милиона евро до адвокатска фирма в Лондон, която да закупи луксозни имоти за българката. Това, според немското законодателство, е пране на пари.

От този процес става ясно как Ружа Игнатова е купила огромния апартамент в центъра на Лондон без името й да фигурира, където и да е.

Тя е направила това с помощта на регистрирана на остров Джърнси компания. Скалата между Франция и Великобритания е известен данъчен рай. 

Тази анонимна компания е една от 12-те хиляди, които притежават имоти по същата схема в Уелс и Англия. Така името на Ружа Игнатова не се появява в нотариалния акт на имота.

За директори на тъмната фирма от Джърнси д-р Ружа е записала други компании, регистрирани на същия остров. 

Ружа Игнатова на рождения си ден през 2016

След като немския адвокат се свързва с британската фирма, в скъпия пентхаус започват да идват техни представители. Сменена е ключалката на външната врата. Портиерът Джеймс забелязва, че картините на Уорхол изчезват. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
Смешни "разкази"

Смешни "разкази"

07.11.2021 | 02:55

Не могат да я намерят , защото не я търсят. Чак пък толкова умна, "има нещо гнило в Дания" и в кое село е родена.Само "ВИЦОВЕ" се разпространяват в пресата.

Отговори
4 0
Ъхъ

Ъхъ

03.11.2021 | 20:09

Всички криптовалути са пирамиди и трябва да се забранят. Как нещо несъществуващо ще струва пари и ще поскъпва? Това са пирамиди!

Отговори
13 2
мхм

мхм

03.11.2021 | 19:35

Б.аси отвратителната, мазна, стара чанта...

Отговори
9 1
за сведение

за сведение

03.11.2021 | 20:08

занаятът на дамата изисква да използва ума си, а не външността си.

Отговори
13 1

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?