49

Лъжат ни с имоти, продадени преди 10 години

В имотен капан попадат пловдивчани, решили да търсят жилище в сайта Bazar.bg, показа проучване на „Марица“. Голяма част от обявите в имотната секция на платформата са стари, а някои са продадени преди повече от 10 години. Предлаганите имоти са на нереално ниски цени, което предполага, че ще им се вържат десетки. Това стана ясно след позвъняване в една от агенциите с оферта в сайта.

Самостоятелен етаж от къща в централна градска част в непосредствена близост до Бунарджика например излиза 55 998 евро, далеч под пазарната цена на такъв тип имоти. Жилището се състои от хол, спалня, кухня, коридор, баня с тоалетна и идеална част от дворното място, пише в обявата. Датата, на която е отбелязано, че е качена офертата, е 10 януари. 

Клиентът, заинтересувал се от имота обаче, с изненада установява, че е закъснял безвъзвратно. Етажът е продаден преди цели 6 години, обяснява брокерът, с когото се свързахме. По думите му в Bazar.bg изобилства от обяви, които вече не са актуални, но имотните агенции нямат контрол върху свалянето им. „Те сами си ги вземат, а после, дълго след като жилището се продаде, ги оставят на сайта“, негодува имотният посредник. 

Ситуацията се изяснява, когато брокерът пита за номера на обявата. Когато чува, че е 9063, отсича, че от години не е актуална, тъй като в агенцията вече продават с номера над 18 000. В Bazar.bg се срещат и обяви с номера над 1000, което автоматично води до извода, че срокът им е изтекъл преди най-малко 10 години.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Когато търсиш жилище

Когато търсиш жилище

15.01.2022 | 21:35

Факт е че има стари обяви. Наскоро звъннах на подобна, казаха ми че вече е капарирано жилището и ми предложиха 5-6 подобни ... До тук добре. След като разгледах в други сайтове се оказа че същия брокер е публикувала същите снимки и е записала различни квартали и комплекси. Реално това е начина на голяма част от брокерите да си набавят телефон за контакт с търсещ жилище клиент. И тук идва момента че голяма част от хората са публикували обяви в bazar, olx ... Когато свалиш обявата никой не ти я публикува отново

Отговори
5 0
Оптимист

Оптимист

12.01.2022 | 17:05

Съвет към всички, винаги правете обратното на това което пишат и говорят по медиите в България. Те са говорители на заинтересованите браншове и отрасли в икономиката. Това което се опитват да направят е да подклаждат паниката в обществото с цел да запазят печалбата си. Запомнете няма пазар който да върви винаги в една посока. J. P. Morgan казва когато всички тичат към една инвестиция ти бягай от нея. Айнщайн казва на света има само 2 безгранични неща едното е вселената което е под въпрос а другото е човешката глупост. Бъфрт казва не купувай нещо което не ти трябва за да не се наложи да продаваш нещо което ти трябва.

Отговори
24 3
007

007

12.01.2022 | 18:14

Последното изречение ми хареса, много точно и мъдро ....

Отговори
11 1
123

123

12.01.2022 | 12:11

Купувайте .купувайте като почнат да падат цените ,а това скоро ще се случи ,защото всички виждат какво строителство се е развихрило . Инвестиция в имот при тази ситуация е крайно неразумно . Единствено купуване на имот за основно жилище и оправдано ... Ако някой си мисли че като купи имот с цел спекулативна печалба в близко бъдеще се лъже много.

Отговори
25 4
Баджо

Баджо

12.01.2022 | 11:49

За съжаление това е честа практика на "агенциите" за недвижими имоти, дори и с наемите. Държат стари обяви с нереални цени само и само да привлекат някой клиент и да скрият от конкуренцията реалната цена на имота, а отделно от това шефовете им регистрират по няколко фирми, но накрая се оказва, че уж избираш нова фирма, а те брокерите са едни и същи.

Отговори
30 0
Милен Илиев Минков

Милен Илиев Минков

12.01.2022 | 11:38

Водите сй свидетел Звъннете по телефона

Отговори
12 1

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?