3906

Какво се търси: Нова тенденция при имотите

Нова тенденция се забелязва на пазара на имоти.

Нараства търсенето на големи апартаменти с четири стаи, разказаха брокери на имоти. В момента повечето купувачи търсят дом за семейството си. Имоти купуват предимно хора с високи доходи. Те искат да осигурят висок стандарт на живот на семейството си и затова търсят големи жилища.

Най-сериозен интерес има към жилища с големи тераси, казват брокери. Предпочитани от купувачите са имоти с хубави гледки, пише „Труд“.

Друга тенденция на пазара на имоти, е че много гурбетчии инвестират парите си в жилища в родината. Част от тях, които не разполагат с апартамент в България, решават, че именно сега е моментът да купят, за да има къде да отсядат, когато идват в родината си.

Други купуват жилища с идеята, че в тях ще живеят децата им. По-заможните българи, които работят в чужбина, купуват чисто инвестиционно, като защита на парите от инфлацията и смятат след време да продадат имота на по-висока цена.

Най-често при инвестиция в имот купувачите избират жилища ново строителство, които традиционно се предават на шпакловка и замазка. След това купувачите сами решават дали да вложат още пари, за да направят апартамента годен за обитаване и да го пуснат под наем, или само да чакат покачване на цените на имотите, за да го продадат на по-късен етап.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?