Следвайте ни

Как COVID-19 промени градската среда

Събитието ще се проведе върху инсталацията Градска всекидневна, която е добре позната на пловдивчани

viber icon

Как COVID-19 повлия на градската среда и как да адаптираме града към новото нормално? Това ще обсъждат експерти, граждани и активисти по време на открития дискусионен панел „Бъдещето на градовете след ковид”, който ще се проведе на 4 юни в Пловдив. Инициативата е на сдружение БГ Бъди активен,  с подкрепата на Фондация Кока-Кола и в партньорство с Община Пловдив и Общинска фондация “Пловдив 2019”.

За събитието пристигат арх. Любо Георгиев от “Визия за София”, Калоян Карамитов от„София план”, Боряна Герасимова от Re:Gena, Симеон Малинов от “София план” и други. Според инициаторите пандемията от коронавируса постави множество въпроси пред начина ни на живот. Ограниченията и необходимостта от спазване на дистанция промениха част от навиците ни. Очакванията са градската среда също да придобие нов облик, повлиян изцяло от част от досегашните мерки - от тротоарите и паркингите до отворените пространства, общите помещения като стълбища и асансьори. Необходимо е да преосмислим най-важните градски проблеми, които пандемията засили - публичните пространства, градското планиране, сградите, мобилността в градовете, образованието, културата.

Събитието ще се проведе върху инсталацията Градска всекидневна, която е добре позната на пловдивчани, след като през февруари бе поставена на главната улица и провокира жителите по въпроси, свързани с личната отговорност към градската среда. Инсталацията ще бъде разположена на ул. „Отец Паисий“, срещу Art news Cafe, а откриването на събитието от 19 ч.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?