Следвайте ни

Кадастърът става многофункционален и многослоен

viber icon

Изграждат многофункционален и многослоен кадастър и така ще се стимулират инвестиционните и бизнес процеси у нас​ - това стана ясно по време на конференция по случай световния ГИС ден. 

До края на годината 100% от земеделските и горските територии в страната ще бъдат покрити с цифрови кадастрални карти. Продължава работата по кадастралните карти и регистри на урбанизираните територии, като към момента такива имат всички областни градове, общинските центрове, населените места по Черноморието, както и всички национални курорти - навсякъде, където има оживен граждански оборот. Това каза заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев по време на конференция по случай световния ГИС ден. Събитието се организира от ГИС Алианс.

Обявени са обществени поръчки за изработване на кадастрална карта на още над 256 по-малки населени места. „Сред основните цели на правителството е да осигурим на бизнеса и населението в България прецизни и подробни данни в областта на градоустройството, строителството и развитието на инфраструктурата", каза на форума инженер Йовев. Той подчерта, че кадастърът отдавна се е превърнал в необходимост за много сектори - пазар на недвижими имоти, териториално и устройствено планиране, инфраструктура, опазване на околната среда.

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?