Следвайте ни

Жилища в хармония с природата СНИМКИ

На 5 минути път с кола от центъра на Пловдив започва строителството на 15 редови къщи от английски тип

viber icon

Един модерен мини комплекс от редови жилища е напът да се появи в кв. „Беломорски“ в район „Южен“. „Нарекохме го „Самсара парк“ и това не е случайно. За името използваме едно понятие от будизма, където „Самсара“ означава кръговрат на живота. Ние пък добавяме още смисъл - това ще е мястото, където се срещат поколенията, там, където семейството е всичко“, казват инвеститорите от „Стевес Груп“ ООД, които стоят зад този амбициозен проект.

Той е развит в стила на типичните редови къщи от английски тип - три жилищни сгради, всяка с по 5 самостоятелни жилища със собствен вход, създадени за ценителите на съвременната функционалност и простота, в съчетание с комфорта на самостоятелно обитаване, собствен двор и много зеленина.

Вътрешното пространство на отделните жилища е развито по модел, който дава пълна свобода и гъвкавост за персонализация на интериора. Това е постигнато с просторна еднообемна дневна зона с високи тавани, без видими конструктивни елементи. На второ ниво се оформят 3 спални, плюс още едно пространство, което да функционира като кабинет или домашен офис. Всяко отделно жилище (с площ около 160 кв. м) разполага със собствен двор, с многобройни възможности за ползване, светлина, зеленина и гледка към планинските масиви на Родопите.

Освен функционалните вътрешни дворове са предвидени и кокетни кътове пред входа, където се оформя зелена зона. Вътрешните пешеходни алеи предлагат спокоен микроклимат, без автомобилен трафик в рамките на комплекса.

Така се създават повече възможности за разходки и игри на открито за обитателите. За колите са осигурени десет гаража, отделно има 5 паркоместа на открито. В изпълнението инвеститорите обещават да вложат само висок клас материали, фасадите са решени с комбинация от естествено дърво, камък и минерална мазилка, а покривът е с метални керемиди. „Искаме да се е разграничим от масовото строителство“, обясняват от „Стевес Груп“.

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Не я харесвам вече тази дума,, хармония,,

Не я харесвам вече тази дума,, хармония,,

10.06.2020 | 20:50

Жилищата са хубави, но тези райони не ми допадат, вече, особено остромила....! (Чак пък райски кът, някои богати старци, живеят сами,,, кукуват,, и гледат Родопите...!)

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?