Следвайте ни

Еко фасада в Барселона пречиства въздуха

viber icon

Тази иновативна еко сграда се намира в Барселона, а фасадата й е истинско произведение на изкуството. Подобно оформление на сградите е широко разпространено в момента в Европа, където отдавна водят битка с мръсния въздух и шума. Зелената фасада улавя фините прахови частици и вредните газове по естествен начин. На покрива на въпросните сграда обикновено има малък парк и детска площадка. Често архитектите добавят и други екстри като фонтан и алея с пейки за отдих.

Подобен проект е реализиран и в Гуейджоу, Китай, където хотел с 250 стаи, наречен „Планината", е вдъхновен от природата и има свойството да подобрява чистотата на въздуха в околността, в която се намира. Проектът е дело на Stefano Boeri Architetti (SBA). Постройката е покрита със зеленина отгоре до долу. Вертикалните гори са любима тема на SBA, студиото известно със своя проект Bosco Verticale - първата в света вертикална гора, построена в родния им град Милано. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Рудолфо Валентино

Рудолфо Валентино

24.06.2020 | 20:21

Това е Bosco Verticale в Милано, Италия. Сградите са две. Има намерения за реализиране на подобен проект в Пловдив до х-л С. Петербург.

Отговори
1 0
Виктор Гачуров

Виктор Гачуров

18.06.2020 | 01:53

Не зная от къде превеждате статии и как проверявате вашите източници ? Живея в Барселона от 18 години и съм лицензиран екскурзовод за Каталония и Барселона от 10 години. Познавам града до съвършенство. Такава сграда на посочената снимка в Барселона няма, още по малко пък тя да е дело на посоченият италиянски архитект. Единствената сграда с подобен дизайн е построена през 1979 година от двама архитекти Josep María Fargas y Enric Tous, като е озеленена от 2011 година. В посоченият линк може да видите, как изглежда сградата. ttps://jardinessinfronteras.com/2017/07/12/el-primer-jardin-vertical-de-barcelona/#:~:text=El%20primer%20jard%C3%ADn%20vertical%20de%20la%20ciudad%20fue%20sin%20lugar,Fargas%20y%20Enric%20Tous%20y При въпроси относно инвестиции в Барселона може да се обръщате към мен Виктор Гачуров агент по недвижими имоти в Century 21 Xarxa, Barcelona [email protected] или на телефон 0034 600360044 ползвам Вайбър и Уотсапп.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?