Следвайте ни

Има спад в търсенето на ново строителство

viber icon

Скорошно проучване сред строителните компании изчислява средна очаквана загуба в строителната дейност между 20 и 25 процента както за 2020 г., така и за 2021 г. спрямо 2019 г., за общо почти 3 милиона работни места. Следователно стимулирането на търсенето на енергийно обновяване е изключително важно за възобновяване на тези дейности и ограничаване на въздействието на COVID-19, особено за микро, малки и средни предприятия.

Чрез въвеждане на мерки за задействане на обновяването на сгради и устойчивото строителство Европейският план за икономическо възстановяване има потенциала да подкрепи гражданите на ЕС след пандемията COVID-19. Ще предостави възможности в период на отрицателен икономически растеж и висока безработица, като същевременно се насочва ЕС към неговото въглеродно неутрално бъдеще. Инвестициите в реновиране биха оказали пряко въздействие върху заетостта във всички държави членки.

За да се постигнат целите в областта на климата и енергията, нивата на енергийно обновяване трябва да се утроят и да се стремят да превърнат сградния фонд в почти нулево енергийни сгради. Наскоро беше потвърдено, че средният годишен процент на енергийно ефективно обновяване в ЕС е 1%, а дълбоките енергийно ефективни ремонти представляват само 0,2-0,3 процента от обновената площ.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?