Следвайте ни

Хотел със слон пред вратата СНИМКИ

viber icon

За пръв път в света атрактивният комплекс предоставя възможност на туристите да прекарат нощта с величествените животни на Тайланд посред джунглата

 

Балон в джунглата и слон пред стаята ви - това може да се види само в курорта "Anantara Golden Triangle Elephant Camp & Resort".

За пръв път в света атрактивният комплекс предоставя на туристите възможността да прекарат нощта с величествените слонове на Тайланд в естественото им местообитание. Докато нощуват в уникални прозрачни балончета от джунглата.

Разгънат на 650 000 квадратни метра от древната джунгла на Северен Тайланд, курортът "Anantara Golden Triangle Elephant Camp & Resort" е кацнал на хълм над реките Меконг и Руак. Усамотеното местоположение е уникално за гостите - оттук те могат да се наслаждават на три великолепни гледки към границите на Тайланд, Лаос и Мианмар. А малко по-надолу сред най-смайващите природни картини пасат и самите слонове.  

Разположени в джунглата, двата балона са поставени върху издигнати дървени палуби под звездното небе. Джунгъл балоните са проектирани по поръчка на Eye In The Sky и са конструирани от високотехнологична полиестерна тъкан. В тях е използвана една изключителна технология, наречена Precontraint Serge Ferrari, за да се създаде среда, в която гостите могат да се насладят на близко до природата преживяване. Самият балон представлява добре обзаведено помещение от 22 квадратни метра, напълно климатизирано. Вътре е разположена спалня с диаметър 4,5 и още едно легло и кът за сядане под прозрачен покрив.

Гостите на Anantara Golden Triangle Elephant Camp & Resort могат да закупят изживяването с джунгъл балон и да прекарат нощта от здрач до зори, връщайки се в хотела чак на сутринта.

Anantara Golden Triangle Elephant Camp & Resort е световноизвестен със своя слонов лагер, който заедно с фондацията за златни триъгълници Азиатски слонове (GTAEF) са създадени предимно за да защитят слоновете от злоупотреби. 

 

Да чуваш чрез нозете

Слоновете са ценени както заради уникалните си бивни, така и като религиозен символ, който участва в различни ритуали.

Известно е, че слоновете достигат до 7000 килограма, като най-любимите им храни са бананите и захарната тръстика. Малко известен факт е, че тези величествени животни могат да общуват помежду си дори с краката си. Учените са открили, че ходейки, един слон създава инфразвукови вълни, които могат да се доловят от друг слон, независимо от разстоянието, чрез чувствителните рецептори на нозете му.

Установено е, че звукът преминава много по-бързо по земята, отколкото по въздуха. Именно краката са и най-силната част от тялото на един слон. Те издържат тегло от 5-6 тона и са неуморни, защото слоновете не спят легнали. За един ден слонът спи между 2 и 3 часа, и то прав. Малко известен факт е и че пясъкът е жизненонеобходим на слоновете, тъй като чрез него те се предпазват от слънчеви изгаряния. 

 

Петзвезден лукс сред сини води

Не е чудно, че Тайланд може да се похвали с някои от най-добрите, най-впечатляващи и най-луксозни хотели в света. Земята на белия пясък, сините води, оживените градове и буйните дъждовни гори отдавна привличат хиляди туристи. 

Един от тях е и Anantara Golden Triangle Elephant Camp Chiang Rai.

Както подсказва името, хотелът съчетава петзвезден лукс и е много близо до чудесата на джунглата, включително местните слонове.

С изглед към границата с Мианмар и Лаос, Anantara Golden Triangle Elephant Camp Chiang Rai има свой собствен лагер за слонове, където гостите могат да срещнат животните в естествената им среда. Поддържан от биолози, ветеринарни лекари и експерти, лагерът превръща запазването на тези нежни великани в уникално преживяване за гостите. 

Хотелът разполага с два ресторанта, предлагащи тайландска и италианска кухня, както и СПА център, който използва местните билки и растения в продуктите си.

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?