Следвайте ни

Графитър преобрази стара винарна в модерен музей

viber icon

Това е най-големият стенопис-графит в Източна Европа и на Балканите. Композицията се нарича „Жар“, намира се в Сливен и е дело на Насимо -  артистичен псевдоним на графити артиста Станислав Трифонов. Композицията е нарисувана по покана на „Домейн Бойар“, проектът на Насимо превръща винарната на Domaine Boyar в модерен музей на уличното изкуство и е на площ над 1000 кв. м.

В него първата частна изба у нас представи лимитирана серия вина Artin a Bottle, които създава заедно със световноизвестния наш графити артист. Етикетите на бутилките изобразяват елементи от най-големия графити проект в Европа, изрисуван върху 11 винификатора - индустриални съдове за вино в изба „Сините скали" в Сливен, който Насимо създава по повод годишнината на избата.

Насимо е един от първите „улични художници" в България. Започва да рисува на обществени места в средата на 90-те години на ХХ век, когато графити културата се появява в страната ни.  Днес негови творби могат да се видят по фасади на сгради по целия свят - от Канада, Великобритания, Западна Европа, през Балканите, Турция, Русия, до Индия и Китай.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?