44

Експертът съветва: Редно ли е да се използват общите части в блока за лични нужди

Жилищата, в които живеем, често се оказват малки и нямаме достатъчно място за съхранение на вещи, които използваме рядко. Във входа има общи помещения, които могат да се ползват за временно съхранение.

Не съхранявайте леснозапалими и опасни вещества!

Често обитателите в сградата съхраняват вещи по стълбището и площадките на входа. Други преграждат част от общия коридор и го приобщават към апартамента си. За да преградите, ви е необходимо съгласието на всички етажни собственици. При нарушения може да бъде наложена и санкция от служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, защото се възпрепятства преминаването през общите части, които служат за достъп до апартаментите.

Освен това несъмнено пречат и на останалите обитатели в сградата: трудно преминаване покрай вещите, невъзможност за пренасяне на мебели и уреди, прах и паяжини по тях, почистването на които е трудно, дори невъзможно.

Що се отнася до междуетажните стаички, за да се използва такова помещение за лични нужди, трябва да имате разрешението на управителя на етажната собственост и/или на общото събрание. Общото събрание може да определи обезщетение за ползване на общата част. Редно е постъпленията от използване на общи части да се съхраняват във фонд „Ремонт и обновяване“ и да се разходват за тези нужди.

Лилия Чолакова, председател на Асоциацията на дружествата, управляващи етажна собственост

Тел.: 088 20 00 204

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
dimitar

dimitar

21.08.2022 | 21:18

Услуги за селскостопански и индустриални инвестиции Нашата финансова институция има за цел да подпомага финансово фермерите, като им предоставя финансиране. офертите са налични от 10 000 евро до сума от 5 000 000 евро с възможност за връщане с лихвен процент от 2,5% годишно за период на изплащане до 30 години. Свържете се по имейл. [email protected]

Отговори
0 0

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?