2374
Следвайте ни

Две дами превръщат вход на блок в сцена за изкуство

Процент от продадените творби отива за ремонт

viber icon

Входът на една жилищна кооперация не е обичайното неприветливо място. Той може да се превърне в ”сцена” на изкуството и естетиката - в това са убедени Василена и Валерия. Двете дами стоят зад проекта „Изложба във входа”, а целта им е да преоткрият функцията му на ефективно жизнено пространство за споделено ползване от хората. Изложба във входа е поредица от събития във входовете на жилищни сгради.

Това са своеобразни изложби на различни автори,

които се опитват да създадат приятна творческа атмосфера за общуване между съседите. Представянето на творбите им пък дава възможност да се съберат средства за облагородяване на сградите-галерии. Добрата новина за живеещите във входа е, че процент от продадените произведения на изкуството отива за предстоящи ремонти на входовете. Освен това проектът дава още една опция ​-възможност да се изготви проект за нестандартен интериорен дизайн на входното пространство - наречен закачливо ЕНТЕРиор. 

Какво е Вход В.?

”Вход В. съществува, защото Пространството е пълно с безброй добри идеи. Ние обичаме да ги „улавяме“ и да ги превръщаме в реалност. Това ни забавлява и осмисля идеята ни. Последно работихме върху темата: Потайни кварталности. В нея ние се спускаме градско директно от крапешкия плаж, барабар с художниците Марковски и Димчевски (те още са с пясъка), Пламен Стоев участва с фотографии (макар физически да пие бири в Жеравна), Владислав Христов (който ни следи от Пловдив) ни черпи с невероятното си хайку, Cable Lovers пък ни светят с дизайнерските си мега яки лампи. Ако ви трябват добри идеи и хора, които мразят фразата “Няма как да стане”, елате във Входа”, предлагат Василена и Валерия. 

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?