46

Дизайнерите на "Артра": Изборът на багрите разкрива нашата същност

Цветът на 2023 година е Viva Magenta (№18-1750) - жизнен и процъфтяващ пурпурен акцент. Това според институт Пантоне (Pantone) ще бъде актуалният цвят на годината, вибриращ с жизненост и сила. Това е прекрасен нюанс, съществуващ в природата със собствено стилно и красиво присъствие, който произхожда от семейството на червените цветове. Той поразява със своята жизнена пулсация в напрегнатия ритъм на живота, динамичен, стилен, предизвикателен и нетрадиционен. Въпреки своята огнена червена природа, цветът е вътрешно балансиран от позитивната си природа, която е способна да сътвори позитивно и авангардно бъдеще. Това е смел избор на модерни концепции за живот, дизайн и неподправен стил, с който не остава незабелязан. Това е неагресивната доминация на стилния, красив и позитивен подход към живота.

Каква ще бъде тенденцията в декорирането

Винаги модерните бели и сиви монохроматични цветови схеми ще бъдат не толкова актуални през настъпващия сезон. Като едно от важните допълнения към актуалните за 2023 г. тенденции можем да уточним следното. Много популярното през последните години сиво сега отстъпва мястото си на неутрални и топли цветове. Това е вид плавен преход от чисто бели тонове към по-топли цветове, като сега това обогатява гамата от багри с още по-затоплени, кремообразни, меки и неутрални тонове.

Като емблематични бихме посочили и следните опции за актуални цветови нюанси (освен вече споменатияViva Magenta на Pantone). Модерни ще бъдат и свеж малинов цвят, свежо и нежно розово, късен слънчев нюанс на топло розово, изпечена от слънцето „топла“ теракота, цвят зелен бръшлян. Богатство от нюанси - свеж избор за търсачите на модерните пространства и тенденции в интериорните цветове при боядисване на вътрешни стени.

Модерни цветове на спалня за предстоящата година

Спалнята е пространството, в което се наслаждаваме на споделен уют, топлата прегръдка на интериора и свежото, отморяващо пространство. Сега ще разгледаме няколко актуални цветя за боядисване на спалните помещения през 2023 г. За тази цел сме подготвили следния списък на актуални цветови нюанси, които са перфектни за Вашата спалня:

- нюанс на нежен син блус;

- великолепно меко, пастелно и приятно за сетивата синьо;

- меки, зелени, прегръщащи нюанси на зеленото;

- бегъл руж и зърнесто розово;

- вечните златни нюанси, символ на царственост и лукс;

- широк гама от нюанси на одухотвореното лилаво.

Горепосочените цветови нюанси, подходящи за Вашите спални помещения, могат да бъдат освен разкрасяващи и подновяващи, още и актуални като използвана интериорна цветова багра. 

"Артра" избира най-доброто за Вас

Тенденции в интериорните цветове при боядисване на вътрешни стени - "Артра" избира най-доброто за Вас! Цветът е естествен избор за тези, които търсят топло и радостно неутрално както в интериора, така и в екстериора. Те ни разкриват нашата скрита същност и изборите, свързани с това, са вдъхновени от идеята да открием красотата извън себе си. С избора всеки красив цвят, чрез който потребителите стилизират своите пространства, те променят част от себе си и сътворяват нови и модерни интериорни пространства. Този факт предизвиква емоция за това какво всъщност означават нашите домове и частни пространства за нас и как една цветова палитра може да трансформира света около нас/и в нас, като  ни кара да се чувстваме вдъхновени и осъзнати творци.

Това е любимият цвят на Кристо и Жан-Клод

Кристо и Жан-Клод също често използват ярки цветове за своите пространствени художествени инсталации и по този начин влизат в диалог с контекста на природната среда.

Виждаме актуалния за 2023-та цвят в лондонската мастаба - първата едромащабна творба на Кристо и Жан-Клод в английската столица. Тя е изградена от 7506 варела в няколко цвята и е с временен характер. Структурата е изградена върху плаваща платформа, закотвена за дъното на езерото в Хайд парк. Варелите са закрепени за стоманена обрамчваща рамка. Размерите на структурата са 30 на 40 м, като височината й достига 20 м.

Думата „мастаба“ на арабски означава „пейка“. Това е названието на вид сграда, възникнала в Месопотамия преди около 6000 години. Египтяните от Старото царство използват тази типология за гробници. Както прави с всичките си инсталации, Кристо ги финансира сам, продавайки картини, не търси финансиране от държавни органи и не приема дарения. Настоящият проект с цена 3 милиона лири, създаден през 2018-а, бе своеобразен тест. По онова време Кристо планираше да изгради подобна структура с осем пъти по-голяма височина в пустинята на Абу Даби.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?