Следвайте ни

Десет еднофамилни къщи са „лицето“ на „Kibella“

След парк „Изидора“, на метри от „Пещерско шосе“, инж. Митко Горчов започва нов проект в Марково

viber icon

Пандемията доведе до ръст от над 20% при сделките със селски къщи, твърдят от агенциите за имоти.

Една от най-устойчивите тенденции на пазара в последната година е именно интересът на купувачите към селски имоти в покрайнините на Пловдив. Близост с природата и Родопите, добро изложение и повече външно пространство, естествени материали и осигурената уединеност - това са само част от плюсовете да изберете къща на село.

„Kibella“ в село Марково е един от новите пловдивски проекти, базиран на тази концепция. Десет еднофамилни къщи ще бъдат построени в полите на Родопите от компанията на инж. Митко Горчов  „МИГ Инженеринг“. „Kibella“ е проектиран  от „АGGA studio" на арх. Ангелина Геренски и арх. Александър Геренски. Особеното в случая е, че е замислен да предлага самостоятелни парцели от над 550 кв.м и надземна застроена площ от 280 кв.м. Къщите гарантират уют, спокойствие и индивидуална гледка. Развити са с минимални общи части и фасади с остъкляване, което позволява директен контакт с дворната площ. Всяка къща разполага с просторна дневна, кухня със столова, спалня и санитарни помещения на първо ниво и минимум 3 спални на второ ниво.

„По този начин само на няколко минути от Пловдив имате възможност да живеете в уреден имот с висок стандарт в напълно завършени модерни къщи“, обясни за „Марица“ инж. Горчов. Той е оптимист в сегашната ситуация и твърди, че пандемията няма да му попречи да завърши комплекса. На финала вече е друг голям проект на предприемача - парк „Изидора“ на метри от „Пещерско шосе“.

Интересното в него е, че в сградата има мезонети със собствени дворчета на първия етаж. Проектът отново е на архитектите от „АGGA studio“, които го адаптират за нуждите на млади семейства с деца и с домашни любимци, те проектирали жилищата именно за тях.

Локацията е уникална с непосредствената си близост със стадиона на село Марково, заобиколен от черешови градини. Комплексът разполага със самостоятелен вход и улица, а цялостната архитектура е развита в модерен стил с оптимална функционалност и минималистичен подход към детайла.

 

Коментарът на брокера:

Еднофамилните домове са тоталният хит на 2021-ва

Пазарът на еднофамилни къщи процъфтява и в това няма нищо случайно, твърди Анна Димитрова, управител на една от водещите агенции за недвижими имоти в Пловдив - „Омега-А“.

„Наложените ограничителни мерки провокираха хората да потърсят алтернатива извън големия град. Селата в Родопската яка остават сред най-предпочитаната възможност за бягство от Пловдив. Пандемията подхрани желанието на хората да се преместят в райони с по-ниска плътност на застрояване, с възможност за повече пространство и зелени площи. Очакванията ми са, че в тези зони ще наблюдаваме ново развитие, породено от демографските данни и промяната в модела на живот“.

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?