4232

ЧСИ разиграва на търг цех за преработка на плодове

В кв. „Беломорски“

Частен съдебен изпълнител обяви публична продан за цех за сортиране, преработка и замразяване на плодове в кв. „Беломорски“

Имотът е с обща площ 1903 кв. м, а стартовата цена на търга е 1 021 314.11 лв. Крайната мярка е наложена заради задължения на собственика „М-Трейд Фроузен Фрутс“ ЕООД към НАП и банки. В обявлението на ЧСИ Мариана Кирова е посочено, че върху базата, разположена в триетажна сграда, има наложени тежести в полза на взискателя по делото - Уникредит Булбанк, за сумата от 853 243.61 лв. Данъчните задължения за имота към месец септември 2023 г. са в размер на 2251,82 лв.

Регистрите на Районен съд-Пловдив показват, че през март тази година „М-Трейд Фроузен Фрутс“ е осъдено да заплати на „ПроАгро ГмбХ“ - Австрия, с представителство в София, сумата от 2590,50 лева. Делото е водено заради заплатена на пловдивската фирма стойност на бързо замразени органични малини, но вместо тях били доставени вишни.

От справка в Държавен фонд „Земеделие“ е видно, че през 2022 г. „М-Трейд Фроузен Фрутс“ има спечелен проект за 1 097 518,62 лв., за повишаване конкурентоспособността на дружеството. Той е по мярка 4.2 „Инвестиции в преработка и маркетинг на селскостопански продукти“ от Програмата за развитие на селските райони. Отделно като земеделски производител за същата година има усвоени близо 8 хил. по различни мерки - зелени директни плащания, Схема за преразпределително плащане, Схема за единно плащане на площ, Възстановяване на финансова дисциплина и Схема за обвързано подпомагане за плодове.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?