49

"Чичо Чарли" вдига жилищен мегакомплекс в "Южен"

Вятърът разнася ватата от термопанелите на съборения търговски комплекс на ул. "Акад. Петър Динеков" по тротоари и  градинки. Дано не вдигнат поредното гето от бетон, молят се хората от квартала 

 

Още един известен пловдивски бизнесмен разшири портфолиото си и стана строител. Своя принос за уплътняването на града с нови сгради ще даде и Димитър Начев, собственик на фирмата за сладолед "Чичо Чарли".  Предприемачът е регистрирал новата си компания "Начев Строй" ЕООД още през 2016 г. Едва сега обаче навлиза на имотния пазар с проект за голям комплекс в район "Южен". Жилищните сгради ще се издигнат на мястото на търговския център на ъгъла на ул. "Акад. Петър Динеков" и ул. "Стефан Стамболов", който така и не потръгна в годините. За целта на инвестицията Начев е обединил два отделни имота от 1200 и 2800 кв. м, научи "Марица". 

Проектът е за жилищни сгради и одобрен от Голяма община. Там има информация за височината и плътността на застрояване", обясниха от кметството в "Южен". Според тях инвестиционното намерение е от ноември 2020 г.  

Хората в квартала се надяват на мястото на магазините и бившия ресторант да не изникне поредното бетонно гето. Те се оплакаха, че втора седмица вятърът разнася вата и изолационни материали от съборения търговски център, в който имаше и два офиса на ГЕРБ, украсени до последно с плакати на Бойко Борисов. Част от тях още се мяркат в купищата строителни отпадъци. 

Иван Костадинов алармира, че мястото е заприличало на сметище, а от имота при вятър се вдигат облаци прах. „Дойдоха роми, разбутаха всичко и си отидоха. Сега изолациите от магазините се разнасят из цялата махала”, казва Костадинов.

Преди няколко дни силният вятър съборил оградата на уличното платно. От кметството на „Южен” веднага изпратили екип и паната били вдигнати, но след часове пак паднали.

От фирма „Начев Строй" ЕООД признаха, че е имало проблем с оградата, но тя вече е укрепена. До петък всичко в имота ще бъде разчистено и тогава започваме да копаем за основите на сградите, обясниха от „Начев Строй" ЕООД. Според портала  ДАКСИ към момента дружеството има само един служител и до момента няма подадени отчети за дейност и обороти.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
майна

майна

12.09.2022 | 16:41

сега 6 месеца по късно, прах, шум, скъсани кабели електрически на няколко пъти, преместен воден колектор за половин квартал, все хубави работи, но кучетата си лаят, а керванът си върви

Отговори
0 0
Анна

Анна

31.03.2022 | 14:32

А отпадъците кога ще бъдат почистени? Сигнал беше подаден към общината, говорили са да си оправят оградата, но да видим.

Отговори
16 1
Мишел дьо Нострадам

Мишел дьо Нострадам

31.03.2022 | 13:56

Това беше пазар Каназирски и като го бутнаха си викам, някой пак ще прави поредната тъпа кооперация и ето познах! А бе, в тоя скапан Пловдив освен строителство друга икономика има ли?

Отговори
34 2
куку

куку

31.03.2022 | 11:25

Вчера ми се случи нещо по интересно. Исках да си тиря пощата в abv.bg и се оказа, че за да го нпарвя трябва да отида лично в София с писмо или да имам Квалифициран ЕЛЕКТРОНЕН ПОДПСИ. Аз им обяснявам, че в Гугъл пощата се трие за митути без нужда от КЕП или че това е все едон Фейсбук да иска желащите да тирят профилите си да ходят лично до САЩ или да имат КЕП. нАКРАЯ ПОДАДАХ ЖАЛБА СРУЩУ ТЯХ В КЗП, НО НЕ УСПЯХ ДЯ ПОДАМ В КОМИСИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ, ЗАЩОТО ТАМ ЗА ДА ПОДАДАШ ЕЛЕКТРОННА ЖАЛБА ИСКАТ СЪЩО ДА ИМАШ КЕП ИЛИ ДА ИМИ ИЗПРАТИШ ПИСМО ПО ПОЩАТА.

Отговори
15 5
Йоцо гледа

Йоцо гледа

31.03.2022 | 10:21

Сега е моментът да се проследи колко апартамента и офиса ще има и колко парко места и гаражи ще бъдат осигурени!!! Ако не са 100% вдигайте тоягите, защото кварталът ще изтрещи от новодомците-идиоти!!!

Отговори
32 3
Агънце

Агънце

31.03.2022 | 09:03

Чичо Чарли, бодваш ли, бодваш ли агнешко още?

Отговори
31 3
Батко

Батко

31.03.2022 | 08:40

Ох, и тоя измамник стана строител. А че Пловдив е гето, гето е.

Отговори
45 1
милчо

милчо

31.03.2022 | 09:30

Този не беше ли ДС милонер?

Отговори
39 1
Същият...

Същият...

31.03.2022 | 10:45

Даааа. Същият е.

Отговори
31 1

Анкета

Кой е най-големият проблем на Пловдив, за който искате отговор от кандидатите за кмет?