46

Casa Moderna - 200 жилища сред зелени градини и водни огледала

В момента на терен работят ударно повече от 140 души, които изпълняват грубия строеж

След Casa Mia - един комплекс от ново поколение, който разви предимствата на квартал „Остромила” като локация, стартира Casa Moderna.  

Както подсказва името му, проектът залага на модерното излъчване - като визия и материали. Зад реализацията му стои инвестиционната компания „Ахат Девелопмент” ООД, която завърши успешно Casa Mia - апартаменти и къщи от градски тип в Пловдив, и морското бижу Primea Beach Villas - на брега на гр. Царево.

 „Първите 30 дни от новата ни инвестиция са успешни. На 10 януари т. г. направихме първа копка на обекта, в който строителството е поверено на две фирми, които са главни изпълнители. В момента на терен работят ударно повече от 140 души, които изпълняват грубия строеж”, разказа за „Марица” Кирил Йовнoв.

Изцяло са завършени изкопните дейности, 

положен е подложен бетон на 100% и са изградени фундаментите плочи на всички секции, уточняват инвеститорите за „Марица”. „До септември 2022 година очакваме да вземем Акт 14, а интересът към жилищата ни е впечатляващ - вече са продадени повече от 50% от апартаментите, включени в първия етап на комплекса. Продажбите в „Сasa Moderna“ стартират от 800 евро/кв.м с ДДС“, допълва Йовнoв. „Casa Moderna“ има амбицията да

да привлича купувачи с цел собствено ползване.

Този клиент е по-взискателен и търси качествената среда, което означава по-просторни и светли жилища - с гледки към планината, реката, близкия парк. Така че предпочитано остава новото строителство. Друг важен момент е да се избира инвеститор с добър имидж. Инвеститорът в Casa Moderna - фирма „Ахат Девелопмент”, има сериозен опит в жилищното строителство. През годините компанията се разви изцяло в строителството на луксозни жилищни комплекси от затворен тип. Casa Moderna представлява

своеобразна композиция от две П-образни структури.

Жилищният комплекс е планиран върху площ от 16 000 кв.м и ще бъде построен в синхрон с модерните високотехнологични тенденции в избора на материали и технологии, като: Wienerberger, Aluplast ​- немска дограма, Baumit - фасадна топлоизолация, Techpro ​- асансьори,  Hörmann ​- гаражни врати, Semmelrock -настилки, елинсталации от Legrand.

В „Casa Moderna“ са планирани общо 208 жилища: едноспални, двуспални и триспални. Комплексът разполага с 10 жилищни секции общо - по 5 за всяка от сградите. Между тях са развити пешеходни алеи и улици за автомобилите. Вертикалната комуникация е решена чрез асансьори, по един във всяка сграда и един общ за комплекса, свързващ дворното пространство с подземния паркинг. Проектиран е с един подземен и 4 надземни етажа.

За повече информация: 

www.casamoderna.bg 

+359 897 777 007

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?