44

Брокери разиграха на благотворителен търг меч на Александър Велики

Кампанията е в помощ на Петър Ламбрев, който се нуждае от трансплантация на бъбрек

Антикварно копие на меча на Александър Велики бе разиграно на търга на младите брокери от агенция „Севън хилс“, които набират средства за благотворителна кампания. Оръжието е собственост на покойния строителен предприемач Димитър Язов. Мечът е  изработен изцяло от бронз, на места със златно 24-каратово покритие. На събитието в ресторант „Торо Гранде“ го донесе синът му Мирослав Язов.

Поводът е, че брокери от агенции под тепетата се обединиха около каузата да намерят средства за животоспасяваща операция на  34-годишния Петър Ламбрев, който има нужда от бъбречна трансплантация. Операцията трябва да се извърши в Турция, но за да се случи, са необходими 22 000 евро, уточняват от агенцията. 

„Събрахме половината средства - 22 хил. лева, и това ни дава надежда, че ще успеем с цялата сума. Вече планираме втори търг по време на идващите коледни празници“, каза пред „Марица“ Самуил Спасов, управляващ съдружник в „Севън хилс“. На благотворителното събитие имаше търг с наддавания за интересни предмети и всеки можеше да помогне с каквото може и желае. Тенисистката Цвети Пиронкова дари свой екип за каузата. Тя се включи също с една от ракетите, с които е печелила паметни победи на корта. От футболните клубове "Ботев" и "Локомотив" донесоха екипи с подписите на титулярите от двата отбора. На търга се разигра и фланелка с подписа на голмайстора Мартин Камбуров и такава с параф на бившия вратар Илко Пиргов, който сега е в ръководството на "черно-белите". Сред експонатите се появи колекционерска бутилка уиски, комплект отлежали пури - предоставени от магазини "Дан Мар", както и картина, дарена от Пълдин Арт Клуб.  Кубинска пура, отлежала в хумидор над 2 години - бе дадена като жест от известен пловдивски адвокат. В търга с вещи имаше участници и от театрална къща “Шарж”, които на място решиха да дадат свои бижута, някои от тях ръчно изработени. От сайта за недвижими имоти "Реалистимо" пък бяха осигурили три подаръчни ваучера, изтеглени в томболата, в която участваха брокери от много пловдивски агенции за имоти.   

Търгът на брокерите премина под мотото: "Нека заедно да направим едно добро дело“. В събитието се включи и агенцията посредник с болницата, за да обясни цялата процедура около подготвената трансплантация. В турската болница майката на Петър ще дари свой бъбрек, за да може оттам лекарите да му сложат друг бъбрек, съвместим с неговия организъм.

Дарителски сметки: 

BG55UNCR76301077971696 - левова  

BG17UNCR76301475970170 - евро

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?