Следвайте ни

Българче проговори първо на английски

Детенцето гледало часове наред "Бейби тв" и първо казало "mother"

viber icon
 Автор: Елица КАНДЕВА


Дете от българско семейство проговори на английски вместо на майчиния си език. При консултациите с логопед и психолог станало ясно, че хлапето от невръстна възраст е било оставяно системно с часове да гледа англоезична телевизия за бебета.

В последно време всички родители, които търсят помощта на специалист, признават едно и също нещо - че са държали децата си от 2-годишни постоянно пред телевизора и таблета или пък са разчитали различни приложения на смартфона да ги забавляват, вместо самите те да ги увлекат в игри.

Впоследствие се сблъскват с проблема, че хлапетата стоят пред екрана като хипнотизирани и по никакъв начин семейството не може да ги откъсне и да привлече вниманието им към други занимания.

Когато телевизия, при това чужда, системно е била основният събеседник на детето, естествено е то да не развие българския език.

Още по темата четете ТУК в интервюто с логопеда Ирина Бойкинова.

Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?