44

Бизнесът предпочита складове клас А, търси добрата логистика

В света на логистиката и търговията изборът на подходящ клас склад е от ключово значение за ефективното управление на доставките и операциите. Необходимо е да се вземат предвид специфичните нужди на бизнеса, както и потребностите на клиентите.

Какви са предпочитанията на родните предприемачи по отношение на складовете? Потърсихме отговора от експертите от специализираната платформа "БГСклад", които проведоха детайлно изследване. Ето и техните изводи:

Клас А складове със спецификации за логистика

Преобладаващият избор клони към складове клас А. Голям процент сред бизнесмените, а именно 42% от участниците в допитването, дават предпочитание този клас складове с рампа и кота "0" за логистика. Този избор е резултат от необходимостта за функционалност и ефективност във високо натоварени складови операции, коментират експертите от "БГСклад".

Клас В складове за собствено използване

Не по-малко важен е фактът, че 21% от участниците са склонни към клас В - неслучайно са предпочитани за собствено използване. Тези складове предоставят необходимата гъвкавост и контрол върху операциите, което е от съществено значение за определени видове бизнес дейности.

Изборът за определени нужди е клас С

Въпреки че само 5% от участниците са предпочели клас С складове за общи нужди, това не означава, че тези помещения са без значение. Вместо това, те могат да бъдат незаменими за специфични бизнес нужди или за съхранение на стоки със специални изисквания.

Флексибилност и комбинации: разнообразие от класове складове

Не е изненадващо, че 32% от участниците избират микс от различни класове складове. Този избор отразява необходимостта от гъвкавост и стратегическо мислене в управлението на складовите операции.

Припомняме, че през 2024-та най-голямата сделка на пазара на складовите площи в района на Пловдив бе продажбата на цех за електронни компоненти - 6000 кв. м. Друг връх в сделките отбеляза отдаването под наем на 2000 кв. м за производство и печатарска дейност. Наемните цени за Пловдив варират от 3 евро/кв. м на по-стари обекти до 4.50 евро/кв. м за новопостроените складове, уточняват от платформата "БГСклад".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?