44

Безплатни обследвания за енергийна ефективност за общините от област Пловдив

Общините от Област Пловдив могат да кандидатстват за безплатни обследвания за енергийна ефективност или актуализиране на наличните според Наредба № Е-РД-04-2 от 16 декември 2022 г., съобщават от Енергийна агенция-Пловдив. Всяка една конкретна община може да подава към агенцията своите предложения за повече от една сграда, както и за други предпроектни дейности, за които има виждане за реализиране на мерките за ЕЕ, независимо от източниците на финансиране.

В рамките на своята дългогодишна дейност Енергийна Агенция-Пловдив подкрепя и активно съдейства на българските общини в посока тяхното  устойчиво енергийно развитие и управление. Агенцията е също така и подкрепяща структура към европейската инициатива "Конвента на ​кметовете" и като такава е разработвала планове за управление на енергията, адаптация и смекчаване на климатичните промени на редица общини в България. Извършването на услугите е безвъзмездно и не е обвързано с финансови ангажименти при подписване на споразумение за сътрудничество или документ, удостоверяващ извършването на посочените услуги, уточняват от екипа на Енергийната агенция.

Във въпросния формуляр за кандидатстване се уточняват: вид​ът собственост, типът на сградата, колко етажа има и общото РЗП (разгъната застроена площ). От значение при кандидатстването е наличие на техническо обследване и технически паспорт на сградата.


Снимки: Наташа Манева

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?