Българският трибагреник изгрява над „Томов Плаза”

Най-новият проект на предприемача Христо Томов израства в терена на бившата Мебелна къща

Навръх всеки национален празник - 3 март, 6 май, 24 май, 6 септември и 22 септември, комплекс „Томов Плаза” ще свети в цветовете на българския трибагреник - това заяви патриотично настроеният предприемач Христо Томов, собственик на комплекса. 

За целта декоративните елементи – със знак „Т” – по фасадата ще са осветени в бяло, зелено и червено, за да ни напомня за символиката на българския флаг – бяло за чистотата на свободата и безграничието на духа, зелено - за прекрасните ни планини и гори и майката земя, червено - за да не забравяме саможертвата на прадедите ни.

 

Идеята е „Томов Плаза” да се превърне в пазител на традиции: „Нека помним, че сме българи всеки ден и гордо да заявяваме своята принадлежност към Родина и Отечество, носители на славно минало и история, и непреклонен български дух! Това би ни вдъхновило да творим велики дела и в бъдеще„, призовават от компанията на Томов – „Стройколукс”. Да си припомним, че в държави като САЩ, Франция, Италия националните празници се честват с пищни украси на обществените сгради и домовете на хората, показвайки националните символи, като това повдига духа на нацията и показва гордост, идентичност, любов към родината, уважение към историята и традициите на страната и народа ù.

Елегантният жилищен комплекс „Томов плаза” е в процес на строителство в терена на бившата Мебелна къща. Мястото е ключово, точно на входа на кв. Тракия и на Асеновградско шосе, на пътя към Пампорово, който е част от международен транспортен коридор. 

Това е типичния за нас проект, залагаме на многофункционален тип комплекс, включващ жилищни единици, търговски площи, офиси и паркоместа, обясни за „Марица” Христо Томов. 

Позициониран в една типична градска среда, комплексът е със смесено предназначение. В „Томов плаза” се планират 555 жилища, развити в 9 отделни сгради. Те ще се строят на два етапа, като към тях ще бъде изграден и малък хотел. Той ще разполага с голям супермаркет (1200 кв. м.), заведения на водещи у нас вериги, аптека, фитнес зала, банков офис, козметични и фризьорски студия и естественно огромен мебелен магазин. 

Общата разгъната застроена площ на 9-те тела на „Томов плаза” е 50 000 кв. м – на надземно ниво. Още 20 000 кв. м. ще има на подземно и това съотношение е първото и единствено до момента в града. „Правим тази огромна площ, надолу в земята, само за паркиране. По този начин По норма сме задължени да имаме по едно паркомясто, ние ще осигурим поне по 2 паркоместа на една жилищна единица. Да, действително превишаваме нормата, но автомобилите в града се увеличават с всеки изминал ден”, твърди предприемачът. Всичко около сградите се благоустроява в огромна градина от близо 5 дка – едни зелен вътрешен двор с шадравани, детска площадка, фитнес на открито, мини футболно игрище. Към тях ще има спокоен кът с пейки за срещи и разговори на по-възрастните обитатели. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Гочо

Гочо

05.03.2020 | 16:12

Като гледам колко строежа са започнати и са далеч от довършване в района на Пловдив можем да гадаем кога ще гръмне балона като преди 11 години. Много хорица ще изгорят .

Отговори
3 0
Строител

Строител

03.03.2020 | 12:03

Поредния термитник.

Отговори
1 0

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?