49
Следвайте ни

Архитектурата на градовете се променя, търсят се устойчиви решения

Екипът на ЕТЕМ разработи нови системи, които да комбинират висока функционалност, модерна визия и атрактивна за своя клас цена

viber icon

Едно от големите предизвикателства, пред които сме изправени, е създаването на качествени пространства в непрекъснато растящите и променящи се градове. Добре планираните проекти, изпълнени с устойчиви материали могат пряко да допринесатза превръщането на градската средав център на иновации, култура и благополучие. 

„Затова при разработването на последните ни системи екипът на ЕТЕМ се фокусира към комбинирането на най-важните компоненти, които те трябва да притежават в динамично променящата се градска среда. Мога да ги синтезирам в три направления – устойчивост, модерна визия и функционалност, която  да е съобразена не само с предназначението на проекта, но и със заобикалящата го среда“, сподели Христо Ничев, Архитектурен консултант в отдел „Големи проекти” на ЕТЕМ. 

Такава оптимална комбинация от най-добрите характеристики дава новата фасадна система ЕF50, която предоставя едновременно гъвкавост и надеждност на фасадата. Системата постига висока структурна стабилност с оптимизирано и много ниско тегло на профилите.

EF50 с цялото си разнообразие от профили и налични проектни решения може да се използва в строителството на всички видове сгради. Голямото предимство на системата е възможността да бъде избрана оптималната комбинация от профили за всеки проект. Същевременно фасадата може да бъде изпълнена както със структурно остъкляване, така и с капачки.  

„Архитектурата на новите проекти изисква да се използват поне 2-3 различни системи, за да могат сградите да отговарят на изискванията на инвеститорите и да предоставят най-добрите условия на своите обитатели“, добавя Христо Ничев от ЕТЕМ. Заради своите спецификации EF50 и вентилиуриемите фасади на ETEM се комбинират изключително ефективно със системите за прозорци и врати EW70. 

 

Прозоречната система EW70 e практична система от ново поколение, която комбинира висока функционалност,  модерна визия и атрактивна за своя клас цена. Нейните характеристики и дизайн отговорят най-точно на търсенето и специфичните нужди за жилищното строителство.

Едно от най-новите решения на ЕТЕМ – парапетна система EB50 еидеална опция за модерния град, постоянно разрастващ се и податлив на пренаселеност. EB50 е част от новата гама от парапетни системи на ЕТЕМ, включваща и решенията EB46, EB49, EB62. 

EB50, както и другите системи от гамата, може да се инсталира както в закрити пространства, така и на открито. Тези опции позволяват на всички параметните системите на ETEM да бъдат използвани в широк диапазон проекти, както и в такива с високи естетически изисквания, като вили, кафенета, барове, ресторанти, хотели, офиси и т.н., тъй като предлагат пряка видимост и придават елегантен и луксозен щрих към всяко едно пространство.

Усъвършенствайки съществуващите си системи, екипът на ЕТЕМ не спира да разработва и търси най-добрите решения за подобряване на екологичните показатели на своите продукти. Архитектурата на градовете се променя и нараства необходимостта от използването на устойчивиматериали в енергийно ефективни проекти с грижа към заобикалящата ни среда.

Фирмата е един от спонсорите в новата изложба от поредицата на ИК “Марица” и “Хермес медия” - “Пловдив през годините”, на тема „Архитектурата на модерния град”. 

 

 

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?