44

Американски спец обучава родните брокери на имоти

„Войната в Европа, инфлацията, икономическата и политическата нестабилност, увеличаването на лихвените нива водят към края на ерата на евтин финансов ресурс. Само че тази несигурност промени пазара на имоти за един по-дълъг период от време и ще провокира към предпазливост в действията както от страна на купувачите, така и от страна на продавачите." Така Анна Димитрова, брокер в една от водещите агенции за недвижими имоти под тепетата, очертава развитието на пазара.

Въпреки възходящия тренд в продажбата на имоти на пазара вече се чувства известна несигурност и непредвидимост. Тази тенденция ще залегне като лайтмотив и по време на Националната конференция „Inspire to higner“ под надслов „Въздействието на очакван​ото и непредвидимото“. Събитието съвпада с професионалния ден на брокера, който се отбелязва на 30 октомври. Това е поводът Национално сдружение "Недвижими имоти" (НСНИ) да организира за осми пореден път своя форум. Той е планиран на 28 октомври  от 9,30 ч. в столичния парк-хотел "Витоша".

Очакват се участници от всички сегменти, свързани с недвижими имоти в страната, заинтересовани лица, партньорски браншови организации, държавни и местни институции, международни гости, журналисти и медийни партньори. Разговорите ще се фокусират около темата за инфлацията, лихвените проценти, политическата нестабилност и вероятността от рецесия - с две думи: какво очаква Европа.

Наемният пазар ще бъде разгледан в двата си полюса - в аспекта на лошите практики или като потенциал за истинските професионалисти.

За първи път по покана на НСНИ ще гостува Жолт Серенчес-Зола, един от водещите говорители на Американската асоциация на реалторите NAR, лектор на годината за 2021 г. и член на Съвета на директорите на NAR за 2022 г., консултант на екипи за една от най-големите световни компании за недвижими имоти Keller Williams Realty. Зола пристига в България специално за празника на професионалните брокери и агенти на недвижими имоти и VIII национална конференция „Inspire to higner“. На 28 октомври в рамките на конференцията той ще проведе 4-часово обучение на тема „Negotiation/Водене на преговори“. Специално за членовете на НСНИ на следващия ден Зола ще изнесе 4-часов затворен семинар на тема „Leadership Puzzle/Пъзелът на лидерството".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?