Следвайте ни

Ако си търсите жилище в София, непременно прочетете това

viber icon

Стабилни остават цените на жилищата в София, отчитат компаниите, свързани с имотен бизнес у нас. Средната цена на квадратен метър в столицата е около 1090 евро на кв. м., отчитат от бранша.

Цените в "Лозенец", "Стрелбище", "Гоце Делчев" и "Кръстова вада" варират между 1300 и 1500 евро, съобщи БНР.

Цените на имотите се задържат на достигнатите нива, отчитат експертите.

Обемът продажби се е увеличил през изминалата година, като Агенцията по вписванията отбелязва ръст от около 6% през 2019 г. в сравнение със сделките, сключени през 2018 г.

Това съобщи Полина Стойкова - изпълнителен директор на една от големите фирми за покупко-продажба на недвижими имоти. През третото тримесечие средната цена на квадратен метър в София е същата като година по-рано.

Разширява се и периметърът на търсене в различните райони на София. Досегашните предпочитания на купувачите са били на жилища в южните квартали на столицата. През тази година се отчита значителен ръст на продажби в северните и западните райони на София.

Двустайните жилища съставляват около 65% от закупените имоти в края на 2019 г., а около 30% от купувачите предпочитат тристайни апартаменти. Ваканционните имоти в страната остават със сравнително ниски цени.

Около 400 евро на квадрат е цената в Банско, около 500 евро в "Слънчев бряг". Според експертите в бранша, цените ще останат достигнатите нива и през 2020 г., без особени изменения.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?