2374
Следвайте ни

Ако купувате жилище, внимавайте за тези 5 неща

viber icon

Покупката на жилище е една от най-големите инвестиции в живота на повечето хора. Затова и трябва да се подхожда с особено внимание към този процес и да се обърне внимание на някои клопки. Какво трябва да знаете, преди да купите имот:

1. Местоположение 

Това може да е най-важната характеристика при закупуване на имота, която е много пренебрегвана от потенциалните купувачи. В много случаи, когато намерят атрактивна къща, която отговаря на техните стандарти и финансови възможности, хората ще кажат, че могат да игнорират факта, че местоположението не е много добро (винаги трябва да правите компромис с определени неща, нали?). Но понякога грешим. Въпреки това, за дългосрочно инвестиране се смята закупуването на имот, без значение дали живеете там, отдавате под наем или продавате във времето, местоположението винаги е много важно! Доброто местоположение прави имота по-лесен за продажба, така че инвестицията ви няма да пострада  от падащи цени на имотите.

2. Инфраструктурата, училищата, детските градини

Много е важно апартаментът ви да е в близост до зоната за обмен. Дори ако не е необходимо да използвате обществен транспорт в момента, най-добре е да проверите дали има удобен транспорт, близки спирки и обществен транспорт до по-големите части на града. Ако го купувате или планирате да го закупите, наличието на детски градини, близки или поне достатъчно близки училища също е важно.

3. Етажът и местоположението на вашия дом 

Отговорете на въпроси за етажа, който най-добре подхожда на вашия дом. Предпочетете долните етажи, така че да не се налага да използвате асансьора, за да отидете на по-високите етажи. Много купувачи имат негативно отношение към първия и последния етаж на сградата. Има някои логични причини за това, но не е задължително това да създава проблеми. Поради всичко това, цените на апартамент на първи и последен етаж са най-ниски, което е плюс за хората с увреждания. Ако апартаментът е на горния етаж и се пада втори, погледнете асансьора. Все още на територията на страната има много стари жилищни сгради, които не се поддържат добре и асансьорите им са опасни за ползване

Местоположението на жилището също е много важно, както и изгледът. Трябва да запомните, например, че северните стаи на къщата, особено ако са на долните етажи и има дървета пред тях, рядко или никога не са осветени от слънцето, докато югоизточните ще бъдат много топли.

4. Пешеходни дейности

Обърнете внимание дали районът има всичко от което имате нужда за извършване на ежедневни дейности които да извършите, стигайки от точка А до точка Б пеша, или ако трябва да използвате често колата. Потърсете съществуването на магазини, хранителни вериги, паркове, детски площадки, ресторанти, аптеки и медицински услуги. Това е актуално за всеки голям град, но дори да е малък такъв, това не би било краен проблем.

5. Шум и престъпност наблизо 

Добре е да обърнете внимание на това дали в близост до вашата сграда има шумни заведения или големи и оживени улици/булеварди. Последното може да бъде голям проблем, особено ако апартаментът ви гледа натам, особено към спалнята. Направете си късна вечерна разходка или обиколете квартала рано сутрин, обърнете внимание на нетипичните дейности, шума, силните музикални ресторанти и честите среднощни партита, пише actualno.com. Можете също да попитате съседите. При нужда от ремонтна поддръжка - консултирайте се с експерт-строителна фирма, водопроводчик, електротехник и др. Това е особено вярно за тръбопроводни системи, изолация, ремонт на течове и покриви. Изчислете колко можете да похарчите за домашни ремонти.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Внимание

Внимание

13.11.2021 | 08:37

ГЛЕДАЙТЕ ДА Е ОТ КАЧЕСТВЕН СТРОИТЕЛ . БЯГАЙТЕ ДАЛЕЧ ОТ ТАРАМЕКС

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?