Има 4 места в България, където стават истински чудеса

Най-смелите мечти стават реалност в тези четири места у нас. И това го доказват хиляди хора, които вече са осъществили това, което им се е струвало непостижим блян.

На тези места се сбъдват и най-съкровените желания.

За невероятните способности на Преподобна Стойна разказва още баба Ванга.
Счита се, че тя е предшественичка на великата петричка ясновидка.

Двете са се познавали и уважавали. Пророчицата от Рупите се е прекланяла пред нея.
Лечителката е прекарала 30 години от живота си в село Златолист, недалеч от енергийното место Рупите.

Молбите на хората се изпълняват и те намират спасение от проблемите си в последния дом на Преподобна Стойна-храма на Златолист.

Той е построен още преди IX-ти век, по тракийско време. Носи името на Свети Георги и според вярващите чудото витае там и до днес.

Златолист е малко селце, сгушено в Санданско-Петричката котловина, на 32 км от Сандански. За да се стигне до селото, се минава през село Катунци. Пътят към Златолист не се препоръчва за ниски автомобили, тъй като на места липсва асфалт.

През 18 – 19 век в село Златолист се развива железодобивната индустрия, превозва се руда и обработено и необработено желязо. През 1891 година Георги Стрезов ( учител в Битоля и завършил право в Женева с дисертация „Вмешателството и Балканите”) пише за селото:

„Суха Сушица, село на 1 час път от Мелник. Сградено по хълмове на едно дере. Мнозина в това село си минуват с обръчи за бъчви и каци, които продават в Мелник. Стават и овощия. Църква „Св. Георги“, гръцка. 40 къщи българе”.

Днес в село Златолист живеят 7-8 души, но целогодишно и най-вече през топлите месеци се  посещава от хиляди български и чуждестранни туристи. Главната забележителност е църквата „Свети Георги”. Храмът е построен през 1857 година.

Изрисуван е през 1876 година от Теофил Минов, който по това време е на 11 години. Стенописите са странни и нетипични за една църква. На едната стена се вижда гола жена и дявол с арбалет.

Досега никога не е откриван такъв стенопис. На друга пък се вижда дявол, впрегнал човек в каруца. Също така има и изобразен светец с глава на кон.

Второто от четирите чудодейни места, изпълняващи желания, е криптата в Руската църква в София. Там е погребан архиепископ Серафим.

Според историята светецът искал да чува молбите на хората чрез писма.

За това стотици хора идват в малката крипта. И поставят писмата си със съкровените желания в кутия, до гроба на дядо Серафим. От храма уверяват, чи никой не ги чете, а после се изгарят. 

Хиляди са намерили своето изцеление, след като са поискали това от светеца в писмен вид. Има и немалко случаи, че жени забременяват, след като са помолили светеца.

Eто и свидетелства на хора за чудеса, които са им се случили, след като са се молили на Серафим Соболев:

Съпругата на д-р К. Я. от Нова Загора – Р. се разболяла от рак на стомаха. Мъжът й, като лекар, се погрижил да й бъдат направени всички изследвания и след поставянето на диагнозата я изпратил на операция в столицата.

Като пристигнала в София, Р. първо отишла на гроба на Владика Серафим, когото още преди това дълбоко почитала, и горещо му се помолила операцията да мине благополучно.

След това постъпила в болница. Преди самата операция отново й били направени всички изследвания. И какво се оказало? Оказало се, че няма никакъв рак!

Щастливата жена излязла от болницата и преди всичко побързала да благодари на своя дивен лекар владика Серафим.

Една жена, шофьор на такси, дълги години нямала деца. Веднъж й се присънило, че в колата й лежи бебе и плаче. Тя недоумявала откъде се е появило това дете. Изведнъж в съня си чува отговор: „От улица Цар Освободител 3”.

Сутринта жената с интерес отишла да види какво има на този адрес. Като влязла в църквата, тя разказала своя странен сън на църковните служители, които я посъветвали да се помоли на гроба на архиепископ Серафим.

Скоро й се родило дете и жената прославила Бог и владика Серафим.

Ето какво разказва един хорист от руската църква, И. И.: „Веднъж се молех в гробницата на архиепископ Серафим. Влезе една възрастна жена, интелигентна на вид. Тя разказа, че през 1988 г. в устата й се появила подутина, която бързо започнала да расте.

Скоро започнала да говори трудно и не можела да се храни, като при това изпитвала силни болки. Обръщала се за помощ към различни доктори, един от тях бил неин познат професор-онколог.

След прегледа той откровено й казал, че има скоротечен рак на езика и медицината вече е безсилна да й помогне, тъй като болестта е напреднала: ракът се е разпространил в почти цялата устна кухина.

Нещастната жена, която някога, още в родния си град Пловдив, била слушала за необикновените случаи на изцеление на гробницата на Владика Серафим, започнала всеки ден да ходи в руската църква и дълго да се моли на гроба му.

На шестия ден стояла сама в криптата. Неочаквано чула глас: „Потопи свещичката, която държиш в ръката си, в кандилцето над мен и помажи болното място с елея”.

Обзета от изумление и радост от този дивен отговор на молитвата й, болната изпълнила всичко, което й било казано. За нейно голямо удивление, непоносимата болка веднага престанала.

През следващите дни тя продължила да помазва болното място; туморът постепенно започнал да намалява и след седмица напълно изчезнал!

Болната отишла при своя професор. След прегледа той, развълнуван, започнал да я моли да му каже с какво се е лекувала и кой я е излекувал. Тогава жената подробно му разказала всичко, което се случило с нея.

Докторът й отговорил, че тя е намерила най-правилния начин на лечение и радостно възкликнал: „Слава на Бога и светия владика Серафим!”.

В Рилският манастир хора от близо и далеч идват с най-смелите си желания и ги споделят пред Свети Иван Рилски, наречен Чудотворец.

Светецът е живял високо в планината около 876 г. и до гроба му се стига чрез тесен проход.

Според поверието, ако успееш да се промушиш през тесния каменен тунел, значи Бог е чул молитвите ти. И дори най-непостижимата ти мечта ще се изпълни.

Вълшебното езерце в пещерата Леденика също изпълнява дръзки мечти. То се намира в края на един от тунелите. Водата лекува и изпълнява мечти. Стига да потопиш ръцете си в нея, гласи поверието.

Ако имате съкровено желание или мечта, може да се възползвате от чудодейната сила на малкото езерце. Достатъчно е само да се отбиете до древната пещера, където освен да си пожелаете нещо, може и да се насладите и на природните забележителности.

Източник: pochivka.blitz.bg

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?