Идея за лесен и вкусен сладкиш от сух козунак

След Великден кухнята е пълна с великденски козунак и шарени яйца. Какво да направите с останалия козунак? Ето една много лесна рецепта за сладкиш от сух козунак, подходяща дори и за новаците в кухнята.

 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

Един козунак

5 яйца

1 литър прясно мляко

1 чаена чаша захар

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Първата стъпка от сладкишът със сух козунак е приготвянето на карамела. Във формата, в която ще печете сладкиша, изсипвате 4 супени лъжици захар и карамелизирате в загрята на 180 градуса фурна. Карамел се получава, когато захарта се разтопи и придобие златист цвят, не е необходимо да става кафява.

След като карамелът е готов, вадите формата от фурната и го изчаквате да изстине. Върху него накъсвате козунака на хапки. Разбивате млякото, яйцата и захарта и изливате сместта върху надробения козунак.

Печете сладкиша от сух козунак в предварително загрята на 180 градуса фурна за 1 час, докато порозовенее. След като сладкишът с козунаци е изпечен, го изчаквате да изстине и го обръщате в чиния за торта.

Рецептата за сладкиш от сух козунак е изпълнена!

По същия начин можете да направите и сладкиш от кроасани. Вместо сух козунак може накъсате 4 големи кроасана и заливате със сместта  от яйца, захар и мляко. Сладкишът от кроасани е също толкова вкусен, лесен и ефектен.

Да ви е сладко!

 

От supichka.com

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?