И нека приказката на Локо продължи

Локомотив (Пловдив) излиза тази вечер в много важен за историята си двубой. В 21:45 часа Димитър Илиев и компания се изправят пред предизвикателството на втората крачка към европейската си мечта. Първата бе повече от успешна. На Лаута черно-белите буквално прегазиха Спартак (Търнава) с 2:0. Сега ще е по-трудно, тъй като на стадион "Антон Малатински" в словашкото градче ще имат срещу себе си крайно мотивиран противник, който ше бъде подкрепян от темпераментната си публика.
Със сигурност пловдивчани няма да са сами на "Малатински", тъй като над 500 верни техни фенове ще воюват заедно с тях. Задачата на железничарите обаче е далеч по-трудна, тъй като съперникът има доста повече международен опит.
 
Те трябва да имат предвид подвигът, който възпитаниците на Рикардо Шеу извършиха срещу босненския Рандик (Биелина). В средата на месец юли момчетата на Шеу отново бяха в губеща позиция и отново със същия резултат, но успяха да заличат пасива си от два гола и да елиминират съперника си след изпълнение на дузпи. 
 
Само преди седмица Локо впечатли цяла България с успеха си с 2:0 над Спартак на "Лаута". Тогава пловдивчани отпразнуваха своята 93-годишнина по най-добрия възможен начин с два гола на капитана Димитър Илиев и суха мрежа за Мартин Луков. Сега пред "смърфовете" предстои да напишат следващата важна страница в своята европейска епопея, която може да направи лятото им незабравимо. А то до момента е повече от задоволително. Въпреки че започнаха сезона със загуба от Лудогорец във финала за Суперкупата на България и загуба в първия кръг на efbet Лига от Черно море, "черно-белите" показват не само израстване откъм резултати, а и откъм игра. Трите последователни победи срещу Славия, Спартак (Търнава) и Ботев (Враца) са атестат за добрата работа, която Бруно Акрапович върши до момента.

Пред себе си Локомотив има един отбор, загубил последния си шампионатен мач срещу Жилина с 4:2, но способен на подвизи, когато е изправен до стената. Когато един отбор побеждава, в него не се правят резки промени. Тази футболна максима ще спази и наставникът Бруно Арапович, който отново ще заложи на любимото си напоследък 3-5-2. Този път той ще направи три промени, спрямо мача с Ботев (Враца) преди дни. В игра се очаква да се върнат Милош Петрович,Парвизджон Умарбаев и Анте Аралица.

На вратата ще застане Мартин Луков, пред когото ще действа тройката Милош Петрович, Стивън Езе и Йосип Томашевич. По двете крила ще игрят Момчил Цветанов и Бирсент Карагарен, а в средата на терена ще бъдат Умарбаев, Петър Витанов и Димитър Илиев. В предни позиции Анте Аралица ще си партнира с героя във финала за Купата на България Ален Ожболт.

Треньорът на словаците Рикардо Шеу ще се довери на схемата 4-3-3, с която игра и в Пловдив. В предни позиции ще са Таварес, Халилович и Ван Кесел, а тримата в средата на терена ще бъдат Дангубич, Тешия и Ловат. На вратата застава направилият много добър мач на "Лаута" Русов, пред когото ще действат Оршула, Месик, Захуменски и капитанът Богдан Митря, изтърпял наказание в първия мач.

Локомотив трябва да се сложи край и на една негативна статистика. Вече 46 години Локомотив (Пд) не е постигал успех като гост в Европейските клубни турнири, но това може лесно да бъде поправено с победа на футболното бижу "Антон Малатински".

 Вероятни състави:

СПАРТАК Т (4-3-3): Русов; Оршула, Месик, Митря, Захуменски; Дангубич, Халилович, Тешия, Ловат; Таварес, Кесел
Старши треньор: Р. Шеу
ЛОКО ПД (3-5-2): Луков; Петрович, Езе, Томашевич; Карагарен, Умарбаев, Ожболт, Витанов, М. Цветанов; Аралица, Д. Илиев
Старши треньор: Б. Акрапович
 
СЪДИЯ: Ерик Ламбрехтс (Белгия)
СТАДИОН: "Антон Малатински, Търнава
НАЧАЛО: 21:45 часа

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Кълвачев

Кълвачев

01.08.2019 | 19:39

В момента - в който отидоха в Търнава - приказката - просто свърши - ту ту - няма я -тъй ще ги обръснат на сухо - че ще им държи влага през целия сезон - не пета - ами кол - ще им вкарат .

Отговори
1 2
Пловдивчанин

Пловдивчанин

01.08.2019 | 16:56

Цял Пловдив е Локомотив.

Отговори
3 1
коко

коко

01.08.2019 | 14:19

Да подкрепим Локомотив и Пловдивският футбол !! Само ЛОКО !!

Отговори
4 2
ха ха

ха ха

01.08.2019 | 11:34

каква приказка?това да не е ботев!тия ще им разцепят циганските п2утки,поне с 3гола

Отговори
3 5
Пловдив

Пловдив

01.08.2019 | 10:59

Успех на Локо! Дано и днес Бог е с пловдивският любимец!

Отговори
9 2

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?