И "Ботев" обявиха рестарт на "Колежа", багер се появи на стадиона

Ръководството на ПФК Ботев Пловдив АД обяви официално рестарт на строителните дейности на стадион "Христо Ботев". От клуба последни съобщиха това, след като вчера и подизпълнителите от фирма "Запрянови" признаха пред "Марица", че започват строителни дейности на обекта.
Днес в клубния сайт на канарчетата излезе кратко съобщение, вече върви подготовка за започване на строителните дейности. В информацията не се казва нито кога ще започне същинската работа, нито кога се очаква да е завършено съоръжението.

"Във връзка с предстоящото възобновяване на строителните дейности на стадион "Христо Ботев" имаме удоволствието да ви уведомим, че започнаха технологични и логистични действия, свързани с подготовка на работната площадка на спортния обект. С предприетото ще бъдат осигурени условия за стартиране на СМР", гласи краткото съобщение в сайта на клуба.


В края на миналия октомври собственикът на "Ботев" Георги Самуилов обеща, че стадион "Христо Ботев" ще бъде изграден преди средата на 2020 г. След това се появиха информации за забавяне с година.

До момента в изграждането на стадион "Христо Ботев" са инвестирани 10 милиона лева, но обектът е спрян на Акт 10.

Строежът на съоръжението започна по времето, в което клубът беше собственост на Цветан Василев. След фалита на КТБ през 2014 г. реконструкцията спря, а футболният клуб започна да играе домакинските си мачове на изградената тренировъчна база в "Коматево".

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
ANONIMEN

ANONIMEN

22.08.2019 | 21:24

ideal Petrov.... neznaesh kolko si prav.... mnogofunkcionalna ploshtadka ,,,,i na neq gospoja Petrova.... seshtash se nali.... a ti otstrani da gledash..... jalak pomiar

Отговори
1 0
Bat Van

Bat Van

22.08.2019 | 17:59

Kade e krana?!?

Отговори
0 0
Идеал Петров

Идеал Петров

22.08.2019 | 15:40

Като го изравни багера- става идеална спортна площадка, многофункционална.

Отговори
1 7

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?