Хванаха дрога на UK феста в Родопите ВИДЕО СНИМКИ

Над 3500 младежи от цял свят се събраха на арт феста край смолянското село Полковник Серафимово

7 души от събора на англичаните в смолянското село Полковник Серафимово бяха задържани и спаха в ареста, след като ги спипаха с дрога. Полицията направи масови проверки на съборяните. На поляните над Полковник Серафимово от 7 юни до днес, 10 юни, се проведе деветото издание на английския събор „Meadows in the Mountains“.

Край селото се събраха над 3500 младежи от цял свят на арт фиеста. В условията за участие във фестивала англичаните този път бяха записали изрично да не се употребява алкохол и наркотици, за което ще следят както от полицията, така и самите организатори.

Въпреки това седмина бяха спипани дрогирани. Заловените и арестувани са българи и един гражданин на Норвегия. Задържаните за наркотици са предимно млади хора. Дрогата, която е намерена в тях, е в малки дози - амфетамин, екстази, марихуана. 26-годишен мъж от Велико Търново е хванат да притежава марихуана, като същия ден малко преди това е спипан и да шофира "Мазда Демио" след упортреба на канабис. Друг нашенец пък шофирал в Серафимово АТВ "Кавазаки KFX 700" без регистрационни табели.

Повечето от дрогираните са спипани в местностите над селото, които носят интересни имена - "Рускинята" и "Боже име".

Нестандартното за нашите ширини английско парти е съпътствано от уъркшопове, атрактивни артинсталации и различни забави и стана модно в света, привличайки все повече чужденци в Родопите. Фестивалът се провежда основно на ливади в местността Крушата, където са 35-те декара имот на Дънкан и Канди Сас. Феновете са на възраст основно между 20 и 30 години.

„Приемат България като магична държава с красива природа и добра енергия“, казва Бенджамин Сас. Той и брат му са организатори на феста. Родителите му са едни от първите чужденци, заселили се в Серафимово.

Четиридневният фест е с огромна популярност в Европа, в челото е на класациите на фестивалите по света на титулувани издания. За участие във фестивала организаторите изискваха от тях спазването на редица правила и сами обикаляха поляните, за да гледат изпълняват ли се те.

Младежите се отпускаха във вихъра на танца на поляните часове наред.

За родопските разбирания шарените им физиономии са шокиращи, тъй като на поляните чужденците танцуват полуголи и целите гримирани.

Задръжките им падат като дойдат на нашите поляни - заради чистотата на въздуха изведнъж стават свободни, смеят се местни зевзеци.

35 къщи в селото отдават стаи за чужденците на народни цени по време на събора. Младежите спяха и на палатки в лагера на поляните на феста.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Айляче

Айляче

12.06.2019 | 10:36

Пушиш трева значи си наркоман хахаха баси пародията на държава и полиция. А тия където всеки ден пушат цигари и пият алкохол какви са ? Еее най-вероятно са примерни :D

Отговори
0 0
НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

10.06.2019 | 21:55

Това не е никакъв събор,а наркоманско сборище.Незабавно да бъде забранен този събор.Който иска да си го прави в тъпата Англия.

Отговори
0 0
гепигерб са спокойни

гепигерб са спокойни

10.06.2019 | 15:44

Смешниците милицаи отново се излагат ( ни) кат селски кифладжии..голяма дрога фанали хахахах ва еа в шкембетата нескопосани

Отговори
2 1

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?