Храбри момичета гасиха пожар наравно с момчетата СНИМКИ

Момичета гасиха наравно с момчетата "пожар" в 20-ото областно състезание на младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец". Надпреварата се проведе днес на лекоатлетическия стадион, като сили премериха 11 отбора от областта, спечелили първите места на районните състезаниия. Младежите, на възраст от 12 до 16 г., са тренирани от инструктори огнеборци.

"Покажете това, което сте научили от вашите инструктори и нека по-добрите победят",  призова директорът на Пловдивската пожарна комисар Георги Мангараков  при откриването на състезанието. 

Тийнейджърите показаха бързина и умения, близки до ежедневната работа на огнеборците при справяне с огнената стихия. Това стана в две дисциплини "Бойно разгръщане на състезателна пътека", където участниците трябваше за най-кратко време да минат през препятствия и след това с водна струя от мотопомпа да улучат цел. Другото изпитание бе  "400 м щафетно бягане с препятствия".

13-годишната Мария Касърова и Гергана Ангелова (11 г.) тренират в отбора на Първомай от 2-3 месеца.

 "Стана ми интересно, когато пожарникарите дойдоха в училище и ни разказаха за пожаробезопасния спорт и работата им. Така реших да се включа в отбора", сподели Мария. Гергана пък обяснява, че я привлякъл адреналинът в професията. Те пристигнаха на стадиона, нахъсани за първото място. 

Снимки Атанас Кънев

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?