Подай сигнал

Хотелите още чакат гости за Пловдив 2019

"Дан травел", която спечели обществената поръчка за настаняване, има договор с бази и извън града

Бизнес зона

от Вяра Порязова 1456 прегледа 0

Има стотици свободни места за откриващия уикенд на Европейска столица на културата

Мечтите на хотелиерите в Пловдив за висока заетост по време на откриващото събитие на Пловдив Европейска столица на културата няма да се сбъднат. Пет дни преди старта свободни места има навсякъде, показа проверка на "Марица".

Стаите, които сме договорили с хотелите в центъра на града, са на сто процента заети. Места няма в "Рамада" /бившия "Тримонциум"/, "Санкт Петербург", "Марица" и "Империал", посочиха от туроператорската фирма „Дан травел”. Тя спечели обществената поръчка за настаняване на официалните гости на фондация "Пловдив 2019". Става въпрос за датите 12-14 януари, когато ще е стартът на мероприятието.

Туроператорът има договори с голяма част от хотелите в Пловдив, но ключовото е, че те са само за част от легловата база. Останалите стаи се пълнят на пазарен принцип. От хотелите, с които сме в партньорски отношения, в момента места има в SPS и "Родопи", тоест такива, които са по-далече от сцената на честванията, уточниха от „Дан травел”. Напълним ли и тях, излизаме извън рамките на града -договор има със SPA хотел Марково и много други в близките населени места.

Според кмета Иван Тотев гостите на откриващата церемония ще напълнят не само местата за настаняване в Пловдив, но и хотелите в Асеновград. Много е възможно и това да се случи, но за други дати, лаконично коментират от „Дан травел” и припомнят, че миналата година за фестивала Хилс оф рок например туристи са били настанявани дори и в Пазарджик.

Схемата на работа най-грубо е следната: договорираме определен брой стаи с различните хотели и ако не ги напълним, ги освобождаваме, уточни за „Марица” Пламен Петров от „Дан травел”. Задачата на фирмата по спечелената обществена поръчка е да настани всеки официален гост на общинската фондация спрямо изискванията за категория на хотела и съответните дати. Все още точна бройка за гостите на 12 януари няма. Припомняме, че от фондация ЕСК бяха разпратили много покани за откриващото събитие, а потвърждение очакваха до края на миналата година.

Организирана група туристи при „Дан травел” също няма. Имаме обаче група от колеги български туроператори, които ще присъстват на откриващото събитие, посочи Пламен Петров.

Със сигурност хотелите, които са в непосредствена близост до сцената, няма да страдат от липса на гости. За "Рамада" например се знае, че там целият пети етаж е блокиран за официални лица и ще играе ролята на "зрителна зона", ако атмосферните условия навън са лоши.

Коментари