"Хотел Трансилвания" и "Радиограмофон" на Филмовите нощи

Откачената чудовищна фамилия на Граф Дракула заминава за лятна ваканция в третата част на "Хотел Трансилвания". Ако искате да попътувате с нея, заповядайте в Лятно кино "Орфей" довчера в 21,00. 

От мрачния хотел се пренасят на круизен кораб за нови приключения. Мястото е неестествено за вампирите, мумията, желирания човек, върколаците. Тъй като неграмотната Siri и непохватният Zinger (Tinder за чудовища) не успяват да ликвидират самотата на Граф Дракула, дъщеря му Мейвис урежда луксозната почивка с убийствен волейбол, екзотично меню и спа процедури с лунен тен. Режисьор на поредицата е Генди Тартаковски, родения в съветска Москва, но израснал в Чикаго. Рисувал също "Лабораторията на Декстър" и "Самурай Джак".

Втората прожекция от 23:00 часа днес е на българската драма "Радиограмофон".  Със Златна роза за дебют и награда на публиката от СФФ, филмът на Рузие Хасанова върви по стъпките на Али, който изминава 100 километра през планината, за да купи на сина си радио - символ на свободата през 70-те, когато рокендролът е забранен, пътищата из Родопите са охранявани, а мюсюлманското население е притискано да приеме християнски имена.

Утре, на 17 юли, гледаме от 21.10 часа "Да обичаш Пабло", а от 23.30 часа "8 минути и 19 секунди".

Кино фестивалът под звездите "Филмови нощи във Филипополис" продължава до 29 юли с последна прожекция „Потапяне”. Всички заглавия са от екрана на Лятно кино "Орфей", а началото е от 21.10 и от 23.30 часа.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?