Хотел InterContinental на Галакси Инвестмънт Груп е Сграда на годината

Петзвездното бижу предлага 194 просторни стаи и апартаменти, отговарящи на най-високите световни стандарти

Най-новият петзвезден хотел InterContinental Sofia взе голямата награда в тазгодишното издание на конкурса „Сграда на годината 2018" в категория „Хотели и ваканционни комплекси“. Събитието се провежда за 17-а поредна година пoд eгидaтa нa Mиниcтepcтвoтo нa peгиoнaлнoтo paзвитиe и блaгoycтpoйcтвoтo, a нaй-дoбpитe peaлизиpaни пpoeкти зa 2018 гoдинa бяxa oтличeни от специално жури, съставено от pecopнитe инcтитyции, бизнeca, кyлтypaтa, aкaдeмичнитe и пpoфecиoнaлните oбщнocти. Пoвeчe oт 60 нoвoпocтpoeни и peнoвиpaни cгpaди в 16 кaтeгopии, зaвъpшeни в paмкитe нa изминaлaтa гoдинa в цялaтa cтpaнa, yчacтвaха в надпреварата в тазгодишното издание на конкурса.

Първият обект на водещата световна верига у нас е собственост на Галакси Инвестмънт Груп през Интерхотел Гранд - Хотел София АД и се управлява от InterContinental Мениджмънт България ЕООД. Преди официалното му откриване в началото на месец октомври хотелът бе изцяло реновиран от компанията инвеститор Галакси Инвестмънт Груп, като в момента InterContinental Sofia предлага общо 194 просторни стаи и апартаменти, отговарящи на най-високите световни стандарти. На последния етаж на хотела е разположен първият по рода си президентски апартамент у нас, който се простира на 450 кв. м на целия последен етаж на новото крило на хотела. В допълнение - InterContinental Sofia има 5 модерни мултифункционални зали за събития, удобно разположени на един етаж. Хотелът осигурява разнообразни възможности за организиране на корпоративни срещи, конференции, коктейли, вечери или частни събития, а обществените пространства са просторни и взаимно свързани, с удобни места за срещи и събития, за уединение и работа.

„Водещ принцип на екипа при реализацията на проекта беше отношението към детайла във всеки аспект на строителството, довършителните работи и обзавеждането. В този процес взеха участие утвърдени специалисти, сред които проектанти, дизайнери и консултанти, които приеха предизвикателството да направят този проект възможен. От своя страна, екип от специалисти на IHG в Лондон осъществяваше стриктен контрол чрез регулярни визити и препоръки, които да гарантират, че крайният продукт ще бъде на нивото на всеки InterContinental в Европа, за да можем днес с гордост да кажем, че InterContinental Sofia е луксозната перла в сърцето на София“, сподели  по време на официалната церемония по награждаването управителят на Галакси Инвестмънт Груп Константин Бояджиев.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?