Холандско лале разцъфва в Ботев

Родни Клустър иска да стане най-добрият защитник

От съвсем скоро в жълто-черния пловдивски тим блести холандското лале Родни Клустър. Той е роден на 26 ноември 1996 г. в град Влардинген. Двадесет и две годишният е юноша на отбора на Ротердам Стихтинг Беталд Вутбал Екселсиор. Играе за около пет месеца в Дордрехт, след което през 2017 г. се мести в Словакия, за да се присъедини към тима на елитния Тренчин. Последният клуб на 188-сантиметровия бранител е втородивизионният ФК Айндховен.

Родни е свикнал да пътува и твърди, че за доброто развитие на кариерата си е готов да сменя различни държави и да черпи опит от всяко едно ново място, на което има възможност да отиде.

„Трудно ми е да кажа как се озовах тук, защото още преди да усетя какво се случва, агентите ми вече бяха говорили за условията по сделката с Ботев Пловдив и всичко се случи много бързо - смее се футболистът. - Изключително много се радвам, че дойдох. И искам да остана тук. Сега е моментът да кажа, че клубът е добър, градът е страхотен, а и времето е прекрасно."

Клустър с ентусиазъм облича фланелката с номер 4 в жълто-черния отбор, в който ще играе ролята на десен защитник.

„За малкото време, в което съм тук, съм впечатлен от качеството на игра в Ботев Пловдив. След като играх в словашкия Тренчин, последва опитът ми във втородивизионния холандски тим Айнтховен. А това, че дойдох тук, е голяма крачка нагоре за моето футболно развитие. Страхотно е, че ще имам шанса да съм част от "А" група в българското първенство", споделя Родни.

Спортистът е готов да покаже най-доброто, ала за целта би искал да му гласуват малко повече доверие и да го пускат в игра за по-дълго време.

„Тренирам усърдно и знам, че съм много добър в позицията си на защитник. Иска ми се да се отделя като резерва от скамейката и по-често да се включвам в големите двубои", казва уверено футболистът.

И въпреки че е от съвсем скоро в жълто-черния отбор на града под тепетата, бранителят твърди, че получава пълна подкрепа от съотборниците си, които успешно го приобщават към сплотения колектив. Така спортистът успява светкавично да се впише както във футболната обстановката, така и в цялостната картина. Устройва се в Пловдив от раз, намирайки  жилище в един от най-добрите според него квартали - "Смирненски". Това, което истински радва Родни, е, че апартаментът е съвсем близко до огромен търговски център.

„На няколко минути пеша съм от мол „Пловдив". През свободното си време прекарвам там часове", обяснява Клустър.

Той не е шопинг маниак, но много обича да обикаля на последния етаж и да опитва от всички нови вкусотии, които предлагат на местата за храна. Надява се, че когато научи езика, ще може да отиде на кино и да се наслади на някой роден филм. Засега обаче знае съвсем малко български думи, сред които „здравей", „как си", „друга страна", „добър ден" и „само Ботев". Признава, че когато е играл в Словакия, е слушал дълго време интонацията на тамошните, затова и някои изрази на български му звучат познато. 

Това, което приема за хоби и изпълнява с интерес, е готвенето.

„Купувам си български продукти и постоянно експериментирам. Смесвам различни подправки и понякога нещата ми се получават много вкусни. Но най-често, когато бързам, обикновено си приготвям паста. Тя става буквално за минути и съм сигурен, че там няма какво да объркам", усмихва се Клустър.

Мечтае за семейство с много деца

Футболистът се опитва да редува полезното с приятното. Не спира да тренира усилено, за да се поддържа в добра форма, а след това се отдава на заслужена почивка. Обича да води дълги разговори с приятелката си, с която би искал някой ден да създаде семейство с много деца. Мечтае си за уютен собствен дом и лъскава кола.

Засега обаче е фокусиран върху изявите си във футбола. „Подписах договор в Ботев Пловдив за срок от две години. Надявам се, че всичко оттук нататък ще се нареди по най-добрия за мен начин", заявява Клустър.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Курт Рьотлисбергер

Курт Рьотлисбергер

03.08.2019 | 16:24

Откога канарчетата станаха робовладелци?

Отговори
1 4

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?