Хофмана на съд за дрога по заведенията

Пред закона ще отговаря и 65-годишният му баща

Пловдивската Окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт спрямо 46-годишния Стилян Петров - Хофмана за разпространение на дрога на публично място без надлежно разрешително. Той е бил спипан с кокаин с общо тегло 15,821 г, на стойност 1423 лева.

Петров застава пред Темида и за това, че на 6 юни 2018 г., в жилищна сграда в Пловдив, в съучастие с 65-годишния си баща Димитър Петров, е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - МДМА, с общо тегло 5,214 г, 0,563 г кокаин и  0,439 грама амфетамини, всичко на обща стойност 248 лева. За това престъпление баща му също отива на съд. За второто престъпление пред съда се изправя и бащата Димитър.

Разследването по делото е установило, че обвиняемият Стилян Петров се снабдявал с кокаин чрез посредници, като след това продавал наркотика в заведения в Пловдив, както и от дома си. Когато Стилян бил извън града, дрогата, част от която държал в жилището си, доставял баща му Димитър, който го подпомагал. 

На 6 юни м.г. Стилян Петров си уговорил среща в магазин за пури с мъж, който искал да си закупи наркотик, като там е бил задържан. Извършено било претърсване в магазина и в дома на двамата обвиняеми, където са намерени горепосочените наркотични вещества.

Стилян Петров е осъждан шест пъти, а Димитър Петров - два пъти. Спрямо двамата от съда е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?