Хитът на пазара в Пловдив: Апартамент до 65 кв. м.

Едностайните се купуват с инвестиционна цел за отдаване под наем, твърдят брокерите

Двустайните жилища от 55-65 квадрата са най-търсени в момента на пазара в Пловдив. А купувачите инвестират в тях още докато тече строителството им, заради гъвкавите схеми на разплащане - това стана ясно по време на бизнес закуската на Imoti.net, която се проведе на 20 май в хотел „Империал” в Пловдив.

Засилва се интересът и към едностайните апартаменти, понеже те са най-конкурентни за отдаване под наем, коментираха на своята среща брокерите. Традиционните локации се запазват и те са около Медицинския университет, също в центъра на града и в кв. “Христо Смирненски”. Младите семейства пък търсят новия си дом предимно в затворени комплекси. Те ги привличат, понеже им гарантират повече спокойствие и сигурност, коментираха експертите в имотните сделки. В тази посока интересни за купувачите са и селските къщи на не повече от 35 км от Пловдив. 

Като цяло пазарът на имоти под тепетата се очертава като стабилен, търсенето на жилища изпреварва предлагането, категорични са експертите. Въпреки това ръстът на сделките забавя темпото си. Докато през първото тримесечие на годината броят на сделки с имоти е нараснал с 8%, през същия период на миналата година увеличението е било ​с 15%. Брокерите отчитат и известно забавяне на периода на реализиране на сделките с жилищни имоти. Докато през миналата година пловдивчани са се сдобивали с нов дом средно след 3 месеца търсене, през тази година срокът е нараснал до 6 месеца.  

Бизнес закуската в Пловдив е част от проекта „Годишни награди на Imoti.net”, който насърчава добрите практики в сектора. Тя се осъществява с генералното партньорство на Пощенска банка и подкрепата на Теленор, Бокони, Realtor Assitant Pro. През 2017 година Imoti.net, който е част от Investor Media Group, обнови дизайна и функционалността си. Мисията на сайта е да подкрепя коректните участници в имотния бизнес, така че потребителите на техните услуги да могат да правят правилен избор в свой интерес по всяко време. В полза на потребителите Imoti.net стартира и поредицата „Доверен брокер“ със съвети за разграничаване на коректните и некоректните посредници при сделките с имоти. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
за нас няма евтини апартаменти

за нас няма евтини апартаменти

22.05.2019 | 16:52

Политиците натрупаха по няколко апартамента, а обикновените хора живеят под наем. Колко години трябва да се работи при заплата около 700 лв, каквито са масово в Пловдив, за едно жилище?

Отговори
9 1

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?