Хитрини: Как месото винаги да е вкусно

Как месото винаги да е вкусно

- Ако намажете пилешкото преди печенето с гъста сметана или майонеза, то ще хване приятна хрупкава коричка и ще стане много по-нежно.

- Ако трябва да претоплите месо от вчера, го напръскайте със студена вода и го стоплете в тиган с масло. Така ще изглежда като току-що приготвено.

- Ако ще печете месото във фурна или на скара, преди това го потопете за 10 минути в кока-кола. След това го подсушете и добавете подправките.

- Пресоленото месо може да се спаси с помощта на сметана. Поставете го в съд с една чаша сметана и оставете да изстине. Ситуацията може да се спаси и със свежа гарнитура.  

 

Фризерът - пръв помощник

- Пригответе си заготовки от зеленчуци през лятото. Поставете ги нарязани в малки пликчета (моркови, чушки, целина, лук и др.) и ги съхранете във фризера. Така, когато готвите, просто вадите и слагате в манджите.

- По същия начин може да замразите пресни подправки като джоджен, мента, магданоз, керевиз, розмарин, чубрица. Не изхвърляйте увяхващите свежи подправки. Сложете ги във формички за лед и ги залейте със зехтин. Така във фризера си ще имате готови ароматни кубчета за готвене.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?