Хит за Студентския празник: Малка черна рокля със злато

Един стар виц гласи, че за студентите има само три празника - Нова година, Осми декември и всеки ден. Въпреки че Студентският празник носи незабравими емоции и безценни спомени, изборът на подходящ тоалет би могъл да бъде изключително труден. От една страна, е началото на зимата и градусите падат под нулата, а от друга, се стремим да постигнем елегантна визия и в същото време да се чувстваме удобно.  

Независимо дали сте предпочели да празнувате в зимен курорт, или в заведение в града, малката черна рокля е сигурен фаворит. Черното вталява, а изборът от такива рокли на пазара е абсолютно зашеметяващ - класически кройки и нестандартни силуети, модели с дълги и къси ръкави, изчистени рокли и такива с блестящи или кожени декорации. Актуална през тази година е малката черна рокля със златни елементи, която излъчва едновременно шик и класа. Комбинирайте я с черни обувки на висок ток, а за финален щрих добавете изискан клъч с блестящи елементи. Такава визия е младежка и особено подходяща за партито по повод Осми декември.

Силен коз, който крие малката черна рокля, е, че позволява да завършите визията с аксесоари и ярък грим. Обикновено този тип рокли са с по-опростен дизайн, така че няма да изглеждате натруфено, ако добавите лъскаво бижу и силен грим. Напротив - така ще добавите собствения си почерк и стил към тоалета.

Малко дрехи излъчват толкова класически сексапил, колкото прилепнала малка черна рокля. Ако търсите по-оригинален ефект, заложете на модел с гол гръб, коктейлна рокля без презрамки или с дълбоко V-образно деколте. Израз на безпогрешен усет за мода е и миди роклята с дължина до коляното.

Неочакван тренд, който е истински хит за зимните празници тази година, е т. нар. блейзър рокля. Комбинирайте я с мрежести чорапогащи, за да превърнете тази типично мъжка дреха в неустоимо женствен и секси тоалет. Стилистите препоръчват да добавите боти, дълбоки ботуши или обувки на висок ток към блейзър роклята. По този начин избягвате традиционната рокля, която доминира партитата, изпъквате в тълпата и не правите компромис с личния си стил. Актуални са черното, червеното и тъмносиньото, както и флоралните мотиви и интересните цветови комбинации. Рокля тип блейзър стои прекрасно с изискан клъч или малка геометрична чанта.   

През цялата година модерен е металният ефект, както и всичко, което може да придаде блясък на тоалета ви. Това включва ламе, лъскаво кадифе, мъниста, пайети, капси, кристали, бродерия със златисти или сребърни нишки. Роклята с дантела е друг вариант за празничен тоалет, който излъчва лукс и вечна актуалност. Ако изберете по-семпла дантела в черно или бяло, не се страхувайте да балансирате тоалета с ярки аксесоари и грим. Моделите с дантелени ръкави стоят стилно и загадъчно, но ако сте заложили на такава рокля, бъдете внимателни с аксесоарите. Съветът на стилистите в случая е да забравите тежките бижута, а да оставите семпъл пръстен или обеци. Заложете на червена, синя, зелена или прасковена дантелена рокля или просто добавете красиво дантелено колие към тоалета си. Закачлива и романтична визия ще постигнете с къс дантелен модел без ръкави.  

За да сте подготвени за студ, заложете на по-плътни материи, които ще ви държат топло. Подходящ вариант са роклите от кашмир - те са приятни за носене през зимата и са луксозно попълнение към всеки гардероб. Други материи, с които ще се чувствате комфортно в студа, са коприна, кадифе, кожа, жакард.

Ако високите токчета ви убиват, не ги сваляйте

Макар че красивите обувки на високи токчета са част от всеки празник, е възможно да изпитате огромно неудобство и болки към края на вечерта. Облепете вътрешните ръбове на обувките си с двойнозалепваща лепенка, за да се предпазите от мазоли и пришки. Друг ефикасен трик е да залепите средния и безименния пръст на крака с лейкопласт. Така ще добавите повече устойчивост и ще намалите напрежението в предната част на крака.

Когато краката ви се изпотят, триенето в кожата се увеличава, което причинява мазоли. Нанасянето на бебешка пудра, сух дезодорант или ролон на краката ще предотврати появата на такива рани. Има специални ортопедични стелки, които също могат да осигурят по-добра подпора за краката ви. Не се поддавайте на изкушението да събуете токчетата, защото това само ще засили болката. Свалите ли токчетата веднъж, възпалението ще се влоши и няма да можете да ги обуете отново. Ако все пак не се чувствате комфортно, бъдете подготвени с резервен чифт ниски обувки. Разранените крака се лекуват във ваничка с гореща вода, тъй като топлината успокоява уморените мускули. След това нанесете овлажняващ крем и задължително дезинфекцирайте, преди да сложите лепенка на раните.

Ефектен вечерен грим с течни металически сенки

Сенките за очи са задължителен елемент от празничния грим. Горещ тренд през тази година са металическите сенки, които придават особено силна доза драматизъм и са идеални за вечерно събитие. Експериментирайте с наситени цветове като зелено, лилаво, наситено кафяво. Не забравяйте и да вземете предвид естествения цвят на очите си, за да го подчертаете по най-ефектния начин. На сините очи подхождат бронзовите сенки, както и сивосините и прасковените нюанси. Зелените очи се подчертават с червеникавокафяви тонове и цвят слива. Ако имате кафяви очи, сте късметлийки, защото почти всички цветове ще ви стоят неотразимо. За най-подходящи обаче се смятат златистите сенки и лилавите нюанси.

Зашеметяващ грим с течни металически сенки можете да си направите, като прелеете няколко нюанса един в друг. За начало нанесете прахообразни сенки в гънката на окото. След това преминавате към металическите нюанси, като единият цвят се нанася върху целия клепач, а другият - само в средната му част. Експериментирайте с цвят патладжан, комбиниран с лилаво в центъра на клепачите. По този начин създавате акцент и карате цветовете да изглеждат още по-наситено и ярко. Нанесете черна очна линия за допълнителен ефект.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?